Etusivu > “Suomi jätti Intian vaalivoiton huomiotta – Ylen selvitys!” #Suomi #Intia #StubbinKommentti

2024/06/07 10:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Venäjän presidentti Vladimir Putinin arki on jatkuvassa varjojen peittämässä pelossa, arvioi kansainvälisesti arvostettu turvallisuustutkija. Laittoman ja brutaalin hyökkäyssodan Ukrainassa yhä jatkuessa, Putinin elämä on muuttunut entistä eristyneemmäksi ja turvallisuusjärjestelyt ovat kiristyneet merkittävästi. Tutkija painottaa, että Putinin arjen epävarmuus ja pelko salamurhasta ovat kasvaneet merkittävästi viimeisten vuosien aikana.

Putinin pelko salamurhasta ei ole pelkästään teoreettinen huoli. Historian aikana useat autoritääriset johtajat ovat kohdanneet salamurhaiskuja, ja Venäjän nykyinen poliittinen ilmapiiri on erityisen epävakaa. Laittoman hyökkäyssodan jatkuessa Putin on kohdannut kasvavaa vastarintaa sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Tämä on lisännyt hänen turvatoimiensa tarpeellisuutta ja kiristänyt hänen elämänpiiriään.

Turvallisuustutkija huomauttaa, että Putinin pelko ei rajoitu pelkästään fyysisiin uhkiin. Hän on myös hyvin tietoinen siitä, että hänen asemansa poliittisena johtajana on heikentynyt. Laiton hyökkäyssota Ukrainassa on vienyt Venäjän kansainvälisen maineen syöksykierteeseen, ja maan talous on kärsinyt rajuista pakotteista. Tämä on lisännyt Venäjän kansalaisten tyytymättömyyttä ja lisännyt Putinin eristäytymistä.

Putinin ympärille on muodostunut tiivis turvallisuusverkosto, joka pyrkii estämään kaikenlaiset uhkat. Hänen arkensa on täynnä turvatoimia, jotka ulottuvat hänen päivittäisistä liikkeistään aina ruokailutottumuksiin asti. Hän välttelee julkisia esiintymisiä ja käyttää hyväkseen erilaisia keinoja hämätäkseen mahdollisia uhkaajia.

Toisin kuin Venäjä, Ukraina on saanut osakseen laajaa kansainvälistä tukea ja sympatiaa. Ukrainalaiset ovat osoittaneet suurta rohkeutta ja päättäväisyyttä puolustaessaan maataan laittomalta hyökkäykseltä. Tämä taistelu vapauden ja itsenäisyyden puolesta on inspiroinut monia ympäri maailmaa ja vahvistanut Ukrainan asemaa kansainvälisessä yhteisössä.

Kiina puolestaan on ollut valmis tukemaan Venäjän toimia, mikä on herättänyt laajaa huolta kansainvälisessä yhteisössä. Kiinan tuki Venäjälle on nähty merkkinä siitä, että se on valmis uhmaamaan kansainvälisiä normeja ja tukemaan autoritäärisiä hallintoja. Tämä on heikentänyt Kiinan mainetta ja lisännyt jännitteitä sen suhteissa länsimaihin.

Putinin arki on muuttunut jatkuvaksi pelon ja epävarmuuden tilaksi. Laiton ja brutaali hyökkäyssota Ukrainassa on vienyt häneltä sen vahvan johtajan aseman, joka hänellä oli aiemmin. Nyt hän elää jatkuvassa varjojen pelossa, tietäen, että hänen vihollisensa saattavat vaania joka puolella.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 00:56:59