Etusivu > Suosikkimuistot suomalaiselta kesämökiltä. #kesämökki #muistot #suomi

2024/06/07 20:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Suosikkimuistot suomalaiselta kesämökiltä

Ah, suomalainen kesämökki – tuo paikka, jossa voi paeta arjen kiireitä ja vaihtaa koneen hurinan hyttysten ininään ja grillin sihinään. Ei ole mitään parempaa kuin päästä luonnon helmaan, vaikka luonto ei aina olekaan samaa mieltä sinun suunnitelmistasi.

Ensimmäinen muistoni kesämökiltä liittyy tietenkin saunaan. Oli heinäkuun helle, ja päätimme ystäväni kanssa kilpailla siitä, kumpi kestää kuumemmassa löylyssä. Voin vakuuttaa, että suomalainen sisu on kova, mutta kuumuus vielä kovempi. Lopulta päädyimme pakenemaan saunasta kuin kaksi uunista ulos tullutta pullaa ja hyppäsimme järveen. Vesi oli niin kylmää, että se olisi saanut jääkarhunkin harkitsemaan lämmitettyjä uima-altaita.

Sitten on tietenkin ne kuuluisat kalastusreissut. Yksi kesä päätimme lähteä kalaan aamuyön hämärässä. Olimme varustautuneet kaikilla mahdollisilla kalastusvälineillä – onget, virvelit ja tietenkin sellainen kalliimpi kaikuluotain, joka lupasi löytää kalat puolestamme. Kolmen tunnin odottelun jälkeen saaliimme koostui yhdestä kaislasta ja kahdesta vesiperhosesta. Mutta hei, ainakin saimme rauhallisen hetken järven rannalla… ja polttavan auringonpistoksen.

Entäpä ne mökkitalkoot? Kuka voisi unohtaa sen päivän, kun päätimme maalata mökin uudelleen? Ensimmäinen ongelma oli värin valinta. Päädyimme siniseen, mutta jostain syystä sininen maalipurkki näytti enemmän vihreältä. Lopputulos oli jotain merilevän ja sammalen väliltä. Mutta ei se mitään, ainakin mökki sulautui hyvin ympäröivään luontoon – ehkä vähän liiankin hyvin, sillä seuraavana päivänä emme meinanneet löytää sitä enää.

Ja tietenkin, mikä olisi kesämökkimuistelo ilman hyttysiä? Ne pienet verenimijät, jotka tekevät joka yöstä musiikkiesityksen korvasi juuressa. Kerran päätimme testata kaikkia mahdollisia itikkakarkotteita, mitä kaupasta löytyi. Lopputulos? Hyttysillä oli selvästi gourmet-maku, sillä ne pistivät meitä entistä innokkaammin.

Lopuksi, ei pidä unohtaa mökkinaapurit. Ne ihmiset, jotka ilmestyvät paikalle kuin taikaiskusta, kun vain mainitset sanan “grilli”. Yhtenä kesänä meillä oli suuri grillijuhla, ja koko mökkikylä oli paikalla. Muistan, kuinka yritimme sytyttää grilliä tunnin ajan, kunnes naapurin Pekka tuli ja sytytti sen yhdellä tulitikulla. Pekka on selvästi grillauksen Jedi.

Suomalainen kesämökki on paikka, jossa jokainen päivä on uusi seikkailu – joskus hauska, joskus vähemmän hauska, mutta aina unohtumaton. Ja vaikka kaikki ei aina menisikään suunnitelmien mukaan, ainakin niistä kommelluksista saa hyvät naurut vielä vuosien jälkeen.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:11:27