Etusivu > Suosituimmat retkeilyreitit Pohjois-Suomessa #retkeily #PohjoisSuomi #luontoelämykset #vaelluspolut

07.06.2024 11:54

Suosituimmat retkeilyreitit Pohjois-Suomessa #retkeily #PohjoisSuomi #luontoelämykset #vaelluspolut
Lukuaika: 2 minuuttia

Oi Pohjois-Suomi, tuo retkeilijän paratiisi, jossa jääkarhut tervehtivät aamuisin ja porot toimivat oppaina! Jos etsit retkeilyelämystä, jossa saat enemmän kuin ne perinteiset hyttysenpistot matkamuistoksi, olet tullut oikeaan paikkaan. Laita siis rinkka selkään, varaa mukaan riittävästi suklaata (eli koko kaupan varasto) ja lähde tutkimaan näitä suosituimpia retkeilyreittejä.

**Karhunkierros – Ei pelkästään karhuille**

Karhunkierros, tuo legendaarinen reitti, jonka nimi jo pelottaa kaverit jäämään mökille. Täällä voit testata, kuinka monta kertaa pystyt sanomaan “karhu” ennen kuin alat itse kuulostaa karhulta. Reitti tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia ja mahdollisuuden bongata villieläimiä – tosin toivottavasti et bongaa karhua liian läheltä. Muista, että oikea retkeilijä tuo mukanaan enemmän eväitä kuin karhuja.

**Hetta-Pallas – Pallotellen Pallaksella**

Hetta-Pallas on kuin retkeilijän oma maratoni, paitsi että täällä ei tarvitse juosta (paitsi ehkä hyttysiä pakoon). Reitin varrella voit ihastella tuntureita ja laajoja maisemia, jotka saavat sinut unohtamaan, että olet unohtanut ottaa mukaan hammasharjan. Pallaksen huipulla voit tuntea itsesi aivan kuninkaalliseksi, kun tuuli tuivertaa hiuksiasi ja kuulet vain luonnon ääniä – ja ehkä oman hengityksesi, jos et ole ihan niin kunnos kuin luulit.

**Pyhä-Luosto – Pyhät ja Luostot samassa paketissa**

Pyhä-Luoston reitillä pääset nauttimaan tunturimaisemista ja historiallisista tarinoista, joita voit kertoa kavereille niin kuin olisit itse kokenut ne. “Kyllä, minä ja Pyhä-Nattanen olemme vanhoja tuttuja!” Reitin varrella voit kokea Pyhän tunturin pyhyyden ja Luoston lumon, ja jos olet tarpeeksi onnekas, saatat jopa nähdä revontulia. Muista vain, että revontulet eivät ole vain valoja taivaalla – ne ovat taivaan oma disko!

**UKK-reitti – Urho Kekkosen Kansallispuiston kunniaksi**

UKK-reitti on nimetty legendaarisen presidenttimme Urho Kekkosen mukaan, ja täällä voitkin kuvitella olevasi itse valtiomies. Reitti tarjoaa laajoja erämaa-alueita, joissa voit testata selviytymistaitojasi – ja ehkä kadottaa puhelinverkkosi, mikä onkin hyvä tekosyy olla vastaamatta työpuheluihin. Reitin varrella on lukuisia autiotupia, joissa voit yöpyä ja tuntea itsesi oikeaksi retkeilijäksi, vaikka et osaisi sytyttää nuotiota ilman sytytysnestettä.

Näiden reittien lisäksi Pohjois-Suomessa on lukemattomia muita retkeilymahdollisuuksia, joten älä jää sohvalle makaamaan! Lähde ulos ja koe Pohjois-Suomen luonnon ihmeet – ja muista kertoa kaikille, kuinka urhea ja seikkailunhaluinen olet, kun selvisit hyttysarmeijasta ja villistä luonnosta. Ja jos joku kysyy sinulta vinkkejä, voit aina vastata: “No, minä vain seurasin polkua!”

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:19:35