Etusivu > Tiskaaminen on vain märkää shakkia. #komedia #arki #huumori

2024/06/07 14:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuka olisi arvannut, että keittiössä käynnissä oleva taistelu ei olekaan kokkien kesken, vaan tiskiharjan ja likaisen kattilan välillä? Tiskaaminen on nimittäin vain märkää shakkia, ja tässä pelissä et koskaan tiedä, onko vastustajasi shakkimestari vai amatööri, joka on jättänyt spagettikattilan hauduttelemaan kolmeksi päiväksi.

Kuvitellaanpa hetki: astut keittiöön ja näet tiskipöydän, joka on kuin shakkilauta täynnä nappuloita. Yhdellä puolella joukko likaisia astioita, jotka odottavat siirtoaan, ja toisella puolella sinä, varustettuna tiskiharjalla ja pesuaineella – kuin shakkimestari, joka on valmis tekemään seuraavan siirtonsa.

Ensimmäinen siirto alkaa aina strategisella pohdinnalla. “Aloitanko lautasten torjunnalla vai keskitynkö kattiloiden linnoitukseen?” Tiskaamisessa on tärkeää, että jokainen siirto on harkittu. Väärä liike, ja saatat päätyä tilanteeseen, jossa olet tiskaamassa viisi viikkoa vanhaa spagettikastiketta, joka on muuttunut tiiviimmäksi kuin betonivalu.

Tiskaaminen on myös täynnä yllätyksiä, aivan kuten shakissa. Yhtäkkiä huomaat, että keittiössä on uusi peluri – se yksi ärsyttävä lusikka, joka aina onnistuu piiloutumaan kulhojen taakse ja ilmestyy esiin vasta, kun ajattelit olevasi valmis. Se on kuin shakkipelin hevonen, joka hyppää yllättäen laudalle ja sotkee koko suunnitelmasi.

Ja entäpä sitten se tunne, kun vihdoin saat pestyä sen yhden todella likaisen kattilan. Se on kuin olisit tehnyt shakkimatin! Voit melkein kuulla yleisön hurraavan (tai ehkä se on vain pesukoneen hurina taustalla). Liotat viimeisen astian, ja tunnet itsesi voittajaksi, joka on juuri ratkaissut monimutkaisen shakkipelin mestarillisesti.

Mutta älä unohda, että tiskaaminen on jatkuvaa taistelua. Aina kun luulet voittaneesi pelin, saapuu joku keittiöön uuden astian kanssa, ja peli alkaa alusta. Se on kuin ikuinen shakkiturnaus, jossa jokaisen siirron jälkeen tulee uusi vastustaja – ja yleensä hänellä on mukanaan kahvikuppi, jossa on kaksi päivää vanhaa kahvia.

Lopulta, kun kaikki astiat on pesty ja keittiö kiiltää puhtauttaan, voit ottaa askelen taaksepäin ja ihailla työsi tuloksia. Olet tiskaamisen shakkimestari, joka on juuri voittanut päivän tärkeimmän turnauksen. Ja vaikka tiedätkin, että tämä peli ei koskaan pääty, voit silti nauttia hetkestä – ainakin siihen asti, kunnes seuraava likainen astia saapuu laudalle.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:13:28