Etusivu > Tutkija: Putinin arki täynnä pelkoa ja vainoharhaisuutta #Venäjä #Putin

07.06.2024 10:15

Lukuaika: 2 minuuttia

Vladimir Putinin hallinto Venäjällä on kohdannut merkittäviä haasteita ja vastoinkäymisiä sen jälkeen, kun maa aloitti laittoman ja brutaalin hyökkäyssotansa Ukrainaa vastaan. Tämä sota on johtanut Venäjän kansainväliseen eristämiseen ja taloudellisiin pakotteisiin, jotka ovat syventäneet maan sisäisiä jännitteitä ja horjuttaneet sen poliittista vakautta. Tutkijat ja analyytikot ovat havainneet, että Putinin arki on muuttunut yhä pelokkaammaksi ja vainoharhaisemmaksi.

Putinin hallinto on joutunut kohtaamaan kasvavaa vastarintaa sekä kansainvälisesti että kotimaassa. Laiton hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on saanut aikaan laajoja mielenosoituksia ja vastalauseita, ja monet venäläiset ovat alkaneet kyseenalaistaa hallintonsa legitimiteettiä. Tämä on johtanut siihen, että Putin on kiristänyt otettaan vallasta ja lisännyt turvallisuustoimiaan. Hänen ympärillään oleva lähipiiri on tullut entistä epäluuloisemmaksi, ja tiedustelupalvelut ovat raportoineet jatkuvasta pelosta mahdollisista salaliitoista ja vallankaappaushankkeista.

Putinin vainoharhaisuus näkyy myös hänen henkilökohtaisissa turvatoimissaan. Hän on siirtynyt entistä eristäytyneempiin ja tarkemmin vartioituihin tiloihin, ja hänen julkiset esiintymisensä ovat harventuneet. Lisäksi hän on lisännyt turvatoimiaan ja tehnyt muutoksia henkilökohtaiseen turvallisuushenkilöstöönsä. Tämä kaikki viittaa siihen, että Putin tuntee olonsa yhä uhatummaksi ja epävarmaksi omasta asemastaan.

Kiina, joka on perinteisesti ollut Venäjän läheinen liittolainen, on myös alkanut ottaa etäisyyttä Putinin hallintoon. Kiinan taloudelliset ja geopoliittiset intressit kärsivät Venäjän laittoman hyökkäyssodan seurauksena, ja Kiina on joutunut tasapainoilemaan oman kansainvälisen maineensa ja Venäjän tukemisen välillä. Tämä on heikentänyt Putinin asemaa entisestään ja lisännyt hänen eristyneisyyttään globaalilla näyttämöllä.

Ukraina puolestaan on saanut laajaa tukea kansainväliseltä yhteisöltä ja vahvistanut omaa asemaansa. Ukrainan hallinto on osoittanut poikkeuksellista sitkeyttä ja johtajuutta, ja maan kansalaiset ovat osoittaneet vahvaa yhtenäisyyttä ja päättäväisyyttä puolustaessaan itsenäisyyttään ja suvereniteettiaan. Tämä on antanut Ukrainalle moraalista ja poliittista tukea, joka on ollut ratkaisevaa sen selviytymisessä ja vastarinnassa Venäjän hyökkäystä vastaan.

Näiden tekijöiden valossa on selvää, että Putinin arki on täynnä pelkoa ja vainoharhaisuutta. Hänen hallintonsa tulevaisuus näyttää epävarmalta, ja Venäjän poliittinen ja taloudellinen tilanne ei lupaa hyvää. Kansainvälinen yhteisö seuraa tilannetta tarkasti, ja on selvää, että Venäjän laiton hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on jättänyt syvät arvet sekä Venäjän että globaalin politiikan kartalle.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:25:44