Etusivu > Unelmalomat Pohjois-Suomessa eri vuodenajoissa.
#lomat #PohjoisSuomi #vuodenajat #matkailu #seikkailu

07.06.2024 19:41

Unelmalomat Pohjois-Suomessa eri vuodenajoissa.
#lomat #PohjoisSuomi #vuodenajat #matkailu #seikkailu
Lukuaika: 2 minuuttia

Mikä yhdistää revontulet, porot ja hyttyset? Ei, tämä ei ole alku huonolle vitsille, vaan Pohjois-Suomen unelmalomille! Tässä artikkelissa sukellamme syvälle Lappiin ja tarkastelemme, millaisia seikkailuja eri vuodenajat tarjoavat. Laita siis pilkkihaalari päälle tai shortsit jalkaan ja valmistaudu nauramaan (ja ehkä vähän hikoilemaan).

**Talvi: Kun jääkarhutkin kaivavat villasukat esiin**

Talvella Pohjois-Suomi muuttuu talven ihmemaaksi. Kuvittele itsesi huskyvaljakon kyytiin, missä koirat juoksevat niin nopeasti, että melkein unohdat, kuinka kylmä on. Tai ehkä sittenkin unohdat, sillä posket jäätyvät hymyyn! Pulkkamäki on tietysti talven klassikko, mutta jos haluat jotain eksoottisempaa, kokeile vaikka poroajelua. Varo kuitenkin, ettei poro vie sinua suoraan Korvatunturille – Joulupukilla saattaa olla kiireitä!

Ja entäs ne revontulet? Ne ovat kuin taivaan oma ilotulitus, mutta ilman sitä ärsyttävää pauketta. Jos et näe niitä, voit aina väittää nähneesi ja kukaan ei tiedä paremmin!

**Kevät: Kun lumi sulaa ja hyttyset heräävät**

Kevät Pohjois-Suomessa on kuin pitkä odotus siitä, että lumet vihdoin sulavat. Se on aikaa, jolloin paikalliset heittävät talvitakit nurkkaan ja kävelevät ulkona t-paita päällä, vaikka lämpötila on vain muutaman asteen plussan puolella. Tämä on myös paras aika kokeilla moottorikelkkailua, koska lumi on vielä sopivan pehmeää, mutta aurinko paistaa korkealta.

Kevät on myös se aika vuodesta, kun hyttyset heräävät talviuniltaan. Nämä pienet verenimijät ovat niin innoissaan, että voisit luulla niiden olevan mukana suuremmassakin porukassa. Älä kuitenkaan huoli – hyttysmyrkky on keksitty, eikä kukaan kuollut muutamaan kutisevaan paukamaan.

**Kesä: Kun aurinko ei koskaan laske ja sinä et koskaan nuku**

Kesä Pohjois-Suomessa on maaginen. Kuvittele, että aurinko ei koskaan laske. Tarkoitan ihan oikeasti – se ei laske. Tämä on sekä siunaus että kirous, sillä valoisat yöt ovat täydellisiä vaelluksille ja kalastukselle, mutta nukkuminen voi olla haasteellista. Onneksi suomalaiset ovat keksineet saunan, joka rauhoittaa mielen ja kehon ennen nukkumaanmenoa (tai ainakin yrittämistä).

Kesällä voit myös osallistua erilaisiin festivaaleihin, joissa lauletaan, tanssitaan ja nautitaan elämästä. Ja jos olet onnekas, pääset näkemään suomalaisen juhannussalon pystytyksen – se on kuin suomalainen versio limbo-tanssista, paitsi että siinä ei taivuta vaan pystytetään.

**Syksy: Kun ruska räjäyttää väripaletin ja sienet valloittavat metsät**

Syksy Pohjois-Suomessa on kuin luonnon oma taidenäyttely. Ruska-aika muuttaa metsät ja tunturit värikkääksi satumaaksi. Tässä vaiheessa suomalaiset suuntaavat sienimetsään, ja jos et ole koskaan nähnyt aikuista ihmistä jahtaamassa sientä intohimoisesti, olet menettänyt paljon. Sienestys on vakava asia, ja parhaat sienipaikat ovat suurempia salaisuuksia kuin isoäidin reseptivihko.

Syksy on myös loistavaa aikaa patikointiin ja vaellukseen. Reitit ovat upeita, ja sää on juuri sopiva – ei liian kuuma, mutta ei vielä jäätynyt. Muista kuitenkin ottaa mukaan termospullo ja reilusti voileipiä, sillä mikään ei voita eväsretkeä luonnossa.

Pohjois-Suomi tarjoaa jokaisena vuodenaikana jotakin erityistä ja unohtumatonta. Olitpa sitten talven ystävä, kevätseikkailija, kesän kukkaketoilija tai syksyn sienisankari, Lapissa odottaa aina uusi seikkailu!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 10:50:18