Etusivu > Unelmien kesälomakohteet Suomessa täynnä luontoa ja rauhaa #SuomenLuonto #Kesäloma #Matkailu #Rauha

07.06.2024 17:38

Unelmien kesälomakohteet Suomessa täynnä luontoa ja rauhaa #SuomenLuonto #Kesäloma #Matkailu #Rauha
Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittele tämä: heräät aamulla lintujen lauluun, avaat ikkunan ja näet järven kimmeltävän aamuauringossa. Ei, et ole eksynyt postikorttiin – olet vain valinnut unelmien kesälomakohteen Suomessa!

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on tietenkin Lappi. Täällä porot ovat yhtä yleisiä kuin etelässä liikennevalot. Kun astut mökin pihalle, älä ihmettele, jos poro tulee pyytämään sipsipussia. Näiden veijareiden lisäksi Lapissa voi bongata revontulia, vaikkakin kesällä ne saattavat olla yhtä harvinaisia kuin hyvä sää juhannuksena.

Seuraavaksi suuntaamme Saimaalle, jossa järviä on enemmän kuin sinulla on sormia ja varpaita yhteensä. Näitä vesiä kansoittavat norpat, jotka viettävät päivänsä kiviä köllöttäen. Jos norppa osuisi kuntosalille, se viettäisi koko ajan höyrysaunassa – ja kuka voi syyttää, kun Saimaa tarjoaa sellaiset puitteet?

Jos kaipaat hieman enemmän liikuntaa ja vähemmän norppien kateellista tuijottelua, Koli on paikka sinulle. Kiipeä ylös Ukko-Kolille ja katso ympärillesi – näet loputtomasti metsää ja järviä. Se on kuin luonto olisi päättänyt järjestää Suomi-aiheisen taidenäyttelyn, ja sinä olet VIP-vieras. Muista ottaa mukaan eväät, sillä ylhäällä odottaa vain luonnon oma buffet – marjat ja sienet.

Sitten on tietenkin Turun saaristo, jossa voit hypätä pyörän selkään ja seikkailla saarelta toiselle. Muista kuitenkin pitää pyörä lukossa, ettei se karkaa omille teilleen – saaristo kun on niin viehättävä, että jopa pyörät haluavat jäädä lomalle. Ja jos eksyt, kysy paikallisilta – he ovat yhtä ystävällisiä kuin mummon omenapiirakka.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on tietenkin mökkiloma jossain keskellä ei-mitään. Tämä on se paikka, jossa voit unohtaa kiireen ja nauttia elämästä. Heitä kännykkä saunanlauteille ja anna sen kuumentua – nyt on aika hengittää syvään ja kuunnella luonnon rauhoittavaa kuisketta. Ja jos kuulet kummallisia ääniä, se on todennäköisesti vain naapuri yrittämässä sytyttää saunaa kolmatta kertaa.

Joten, kun seuraavan kerran mietit minne kesälomalla suuntaisit, muista, että Suomen luonto tarjoaa enemmän kuin osaat kuvitellakaan. Loma täällä on kuin hengähdystauko arjen kiireistä, ja saatat jopa löytää sisäisen zenisi – tai ainakin oppia, kuinka monta eri tapaa on valmistaa makkaraa nuotiolla.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:06:33