Etusivu > Unelmiesi loma-aktiviteetit Suomen luonnossa.

#luonto #lomavinkit #Suomi #unelmaloma #aktiviteetit

2024/06/07 23:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Kuvittele tämä: heräät aamuvarhaisella mökkisi laiturilla, ja ensimmäisenä katselet järven tyyntä pintaa, joka on yhtä sileä kuin isoäitisi posliinikokoelma. Päätät aloittaa päiväsi perinteisellä suomalaisella aktiviteetilla – yrittämällä saada saunasta viileän. Koska kuka nyt ei haluaisi viettää ensimmäisiä lomapäiviään yrittäen etsiä käsiinsä kadonnutta löylykippoa?

Seuraavaksi päätät lähteä marjastamaan. Varustaudut ämpärillä, sadetakilla ja hyttysmyrkyllä, joka on niin vahvaa, että se voisi karkottaa jopa anopin. Polulle astuessasi huomaat, että mustikoita on niin paljon, että ne voisivat täyttää koko Helsingin olympiastadionin. Kymmenen minuutin jälkeen huomaat kuitenkin, että olet poiminut enemmän männynkäpyjä kuin marjoja. Mutta ei hätää, käpyhillo on seuraava trendiruoka, usko pois!

Kun olet selvinnyt marjastuksesta, päätät kokeilla kalastusta. Heität ongen järveen ja odotat. Ja odotat. Ja odotat. Lopulta, aivan kuin taikuudella, saat saaliiksi valtavan… vesikasvin. Onneksi järvellä on niin hiljaista, että voit kuulla itsesi nauravan. Ehkäpä kalat vain pitävät sinua liian hauskana syötiksi?

Lounaan jälkeen päätät lähteä patikoimaan. Metsäpolut ovat täynnä mutkia ja yllätyksiä, aivan kuin elämäsi ensimmäinen seurustelusuhde. Yhtäkkiä näet edessäsi hirven. Hirvi katsoo sinua, ja sinä katsot hirveä. Tajuat, että teillä on yhteistä enemmän kuin uskotkaan: molemmat välttelette ihmiskontakteja ja rakastavat syödä lehtiä.

Illan hämärtyessä päätät kokeilla vielä yhtä klassista suomalaista aktiviteettia: mölkkyä. Pelin säännöt ovat yhtä monimutkaiset kuin verottajan lomakkeet, mutta se ei haittaa. Heität puupalikkaa ja toivot parasta. Lopputuloksena on tietenkin se, että palikka osuu suoraan naapurin grilliin. No, ainakin sait aikaan tulisen keskustelun!

Päivän päätteeksi istut laiturilla ja katselet auringonlaskua. Suomen luonto on kaunis, rauhallinen ja täynnä odottamattomia käänteitä – aivan kuten unelmiesi loma. Vaikka päiväsi on ollut täynnä kommelluksia, et vaihtaisi sitä mihinkään. Ja kuka tietää, ehkä seuraavalla kerralla onnistut jopa saamaan sen saunan lämpimäksi!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:18:39