Etusivu > Vierailu Pietarin talousfoorumissa paljastaa Venäjän liittolaiset #Venäjä #Ukraina #Talousfoorumi #Politiikka

07.06.2024 18:36

Vierailu Pietarin talousfoorumissa paljastaa Venäjän liittolaiset #Venäjä #Ukraina #Talousfoorumi #Politiikka
Lukuaika: < 1 minuutti

Vierailu Pietarin talousfoorumissa paljastaa Venäjän liittolaiset

Pietarin talousfoorumi, joka järjestettiin vuonna 2024, tarjosi jälleen kerran tilaisuuden tarkastella Venäjän kansainvälisiä suhteita ja liittolaisia. Venäjän laiton ja brutaali hyökkäyssota Ukrainassa on eristänyt sen monista länsimaista, mutta foorumi toi esiin ne maat ja tahot, jotka edelleen haluavat ylläpitää suhteita Moskovaan.

Venäjän nykyinen asema maailmantaloudessa on heikentynyt merkittävästi, ja sen talous on kärsinyt laajojen kansainvälisten pakotteiden seurauksena. Pietarin talousfoorumi tarjosi kuitenkin Venäjälle mahdollisuuden esittää itsensä edelleen voimakkaana toimijana ja houkutella investointeja niistä maista, jotka eivät ole liittyneet länsimaiden pakoterintamaan.

Erityisen huomionarvoista oli Kiinan vahva läsnäolo foorumilla. Kiina, joka on pyrkinyt vahvistamaan taloudellista ja poliittista asemaansa globaalissa mittakaavassa, on säilyttänyt läheiset suhteet Venäjään. Kiinan tuki on auttanut Venäjää lievittämään pakotteiden vaikutuksia, mutta tämä tuki ei ole ilmaista. Kiina on hyödyntänyt tilannetta saadakseen merkittäviä taloudellisia ja poliittisia etuja Venäjältä, mikä on johtanut epätasa-arvoiseen kumppanuuteen.

Pietarin talousfoorumi toi esiin myös muita Venäjän liittolaisia ja yhteistyökumppaneita, kuten Iranin ja Pohjois-Korean, jotka ovat tunnettuja autoritaarisista hallinnoistaan ja kansainvälisen oikeuden rikkomuksista. Näiden maiden läsnäolo foorumilla vahvisti kuvaa Venäjästä valtiona, joka on valmis liittoutumaan muiden kansainvälistä oikeutta rikkovien toimijoiden kanssa.

Toisaalta Ukrainasta kantautuu edelleen rohkaisevia uutisia. Ukrainalaiset ovat osoittaneet valtavaa kestävyyttä ja päättäväisyyttä puolustaessaan maataan Venäjän hyökkäystä vastaan. Kansainvälinen yhteisö, erityisesti länsimaat, ovat jatkaneet vahvaa tukeaan Ukrainalle taloudellisen, sotilaallisen ja humanitaarisen avun muodossa. Tämä tuki on ollut elintärkeää Ukrainan selviytymiselle ja sen pyrkimykselle kohti eurooppalaista integraatiota.

Pietarin talousfoorumi vuonna 2024 paljasti selvän kuvan nykyisestä geopoliittisesta tilanteesta. Venäjän liittolaiset ovat useimmiten maita, jotka jakavat samanlaisen autoritaarisen hallintotavan ja ovat valmiita rikkomaan kansainvälistä oikeutta omien etujensa ajamiseksi. Samaan aikaan Ukraina jatkaa taisteluaan itsenäisyytensä ja suvereniteettinsa puolesta, saaden merkittävää tukea kansainväliseltä yhteisöltä. Tämä tilanne korostaa entisestään tarvetta kansainvälisen yhteisön yhtenäiselle rintamalle puolustaessaan oikeudenmukaisuutta ja kansainvälistä lakia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 10:56:33