Etusivu > “Vuorokaudenajat huumorilla” #komedia #nauruterapiaksi #huumori

07.06.2024 11:43

Lukuaika: 2 minuuttia

Tervetuloa matkalle vuorokauden aikojen maailmaan! Tänään sukellamme syvälle aamuun, iltapäivään, iltaan ja yöhön – tietenkin huumorilla höystettynä. Kuka ties, ehkä löydämme vastauksen elämän suuriin kysymyksiin: miksi aamut alkavat niin aikaisin ja miksi yöhön mahtuu aina yksi ylimääräinen käännös peiton alla?

Aamu

Aamulla maailma näyttää aina hieman… epätodelliselta. Kellon soitto on kuin kutsu salaiseen agenttitehtävään, mutta ilman James Bondin tyylikkyyttä. Onko kukaan koskaan saanut aamukahviaan keitettyä ilman, että ensin polttaa kielen? Ja miksi on niin vaikea muistaa, että hammastahna ja kasvojenpesuainetta ei kannata sekoittaa? Jos aamu olisi elokuva, sen nimi olisi “Etsivä herää ja yrittää olla kompastumatta kissaansa”.

Iltapäivä

Iltapäivä on kuin se ystävällinen naapuri, joka aina ilmestyy postilaatikolle juuri oikeaan aikaan. Työpäivän keskellä iltapäivä on kuin pieni keidas, johon voi hetkeksi paeta. Mutta miksi aina kun tekee mieli ottaa iltapäiväkahvi, printeri päättää tulostaa 500 sivua? Ja miksi lounaan jälkeen tuntuu, että tuoli on muuttunut magneettiseksi ja vetää sinut puoleensa? Iltapäivä on se hetki, kun unelmoit salaa siitä, että joku keksisi aikuisille tarkoitetut päiväunet.

Ilta

Ilta on kuin hyvä elokuvan loppukohtaus – kaikki hidastuu ja valo himmenee. Mutta miksi iltaisin keittiö muuttuu maagisesti epäjärjestyksen keskukseksi? Onko tiskikone oikeasti niin vaikea käyttää vai onko sillä oma tahto? Ja miksi aina kun päätät katsella yhden jakson suosikkisarjastasi, kello onkin yhtäkkiä puoli yksi yöllä? Ilta on myös se aika, kun muistat, että unohdit ladata puhelimesi, ja huomaat, että se on 2%:ssa – aivan kuten energiasi.

Yö on se mystinen aika, kun maailma hiljenee ja ajatukset alkavat laukkaamaan. Miksi aina kun yrität nukahtaa, muistat kaikki nolot hetket elämästäsi? Ja miksi peitto on aina joko liian kuuma tai liian kylmä, mutta ei koskaan juuri sopiva? Yöllä myös kaikki äänet korostuvat – lattian narahdus kuulostaa siltä kuin joku yrittäisi murtautua sisään. Ja miksi yöllä vessaan mennessä on aina pakko vilkaista sängyn alle, vaikka tietää ettei siellä ole mitään?

Lopuksi

Vuorokaudenajat ovat kuin erillisiä näytöksiä suuressa komediassa, jonka nimi on elämä. Vaikka välillä tuntuu, että aamun koominen kaaos tai iltapäivän uneliaisuus vievät voiton, muista aina nauraa. Koska loppujen lopuksi, elämä on parasta silloin kun sen ottaa kevyesti ja löytää huumoria joka hetkestä. Muista siis hymyillä – ja ehkä, jos olet onnekas, nauraa vähän myös itsellesi.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:25:25