Etusivu > “Ystävien ja perheen kommellukset joulupöydässä”

#joulu #perhe #komedia #hauskathetket #joulupöytä

07.06.2024 15:40

"Ystävien ja perheen kommellukset joulupöydässä"

#joulu #perhe #komedia #hauskathetket #joulupöytä
Lukuaika: 2 minuuttia

Joulu, tuo aika vuodesta, kun sukulaiset kokoontuvat yhteen, koristeet kimaltavat ja kinkku kärähtää. Kuka voisi unohtaa edellisvuoden, kun mummo yritti sytyttää kynttilän ja sytyttikin oman villatakkinsa? Siinä sitä sitten sammuteltiin tulta, ja mummo nauroi, että “no, nyt on ainakin lämmintä!”

Kommellukset joulupöydässä ovat kuin rusinat pullassa – ne kuuluvat asiaan, vaikka niistä ei aina pidetäkään. Viime jouluna serkkupoika Jarkko päätti näyttää kaikille, kuinka hän osaa jongleerata perunoilla. Perunat saivat lentävän lähdön ja lopulta yksi päätyi isoisän kahvikuppiin. Isoisä ei ollut moksiskaan, totesi vain, että “näköjään tässä on nyt kauramaidon sijaan perunamaito muodissa.”

Joulunaikaan myös ruokailu voi olla varsinainen sirkus. Kerran tätini, joka on tunnettu “erikoisista” resepteistään, päätti tehdä vegaanisen joulukinkun. Harmi vain, että hän unohti mainita sen, ennen kuin kaikki olivat haukanneet palan. Ensimmäinen yllätyshuutelu alkoi jo, kun setäni kysyi, miksi kinkku maistuu enemmän porkkanalta kuin possulta. Tädin selitys oli, että “se on trendikästä,” ja setäni vastasi, että “jos tämä on trendikästä, niin haluan takaisin aikaan, jolloin syötiin oikeaa ruokaa.”

Lapsetkin tuovat oman mausteensa joulupöytään. Viime vuonna pikku-Tiina päätti koristella piparkakkutalon itse. Lopputulos oli niin värikäs, että se näytti enemmän modernilta taiteelta kuin perinteiseltä piparkakkutalolta. Kun Tiina ylpeänä esitteli luomuksensa, isosetä tokaisi: “Vau, onko tämä nyt sitä kuuluisaa graffititaidetta?”

Yksi ikimuistoisimmista hetkistä oli, kun koira päätti liittyä joulupöytään. Kyllä, luit oikein. Meidän rakas Musti-piski onnistui hypähtämään tuolille ja popsimaan puolet kinkusta ennen kuin kukaan huomasi mitään. Kun äiti tuli keittiöstä ja näki tilanteen, hän vain huokaisi: “No, ainakin joku nautti joulukinkusta tänä vuonna.”

Joulupöydän kommellukset tuovat mukanaan naurua, rakkautta ja paljon muistoja. Ne muistuttavat meitä siitä, että täydellisyys on yliarvostettua ja että tärkeintä on yhdessäolo. Joten kun tänä jouluna joku kaataa glögit pöytäliinalle tai polttaa piparit, muista nauraa ja nauttia hetkestä. Ne ovat niitä tarinoita, joita kerrotaan vielä vuosienkin päästä.

Ja kuka tietää, ehkä tänä vuonna sinä olet se, joka luo uuden ikimuistoisen kommelluksen joulupöydässä!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:27:16