Etusivu > #Ystävyys #Elämä #IhmisenKasvu #TunneElämä #Kaverit #ElämänVaiheet

07.06.2024 15:07

#Ystävyys #Elämä #IhmisenKasvu #TunneElämä #Kaverit #ElämänVaiheet
Lukuaika: 2 minuuttia

Ystävyyden Suuri Seikkailu: Elämän Huvipuisto

Oletko koskaan miettinyt, miksi ystävät ovat kuin karkkikaupan irtokarkit? No, yhtä värikkäitä ainakin, ja joskus ne saavat sinut irvistämään, mutta et silti voi vastustaa niitä. Ystävyys on kuin elämän oma huvipuisto, ja mitä vanhemmaksi tulet, sitä enemmän laitteita huomaat siellä olevan. Pysykää kyydissä, sillä tämä on matka elämän vuoristoradalle!

Kun synnymme, saamme ensimmäisen ystävämme, joka sattuu yleensä olemaan oma peukalo. Se ei anna takaisin, mutta se on aina mukana. Vauvana ystävyyssuhteet ovat helppoja: “Hei, sinulla on kuolaa paidallasi, minullakin on kuolaa! Ollaan kavereita!”

Sitten saavutetaan se elämän vaihe, kun pihapiirin hiekkalaatikko on koko maailman keskipiste. Ystävyyssuhteet solmitaan jakamalla muovisia lapioita ja tekemällä hiekkakakkuja, jotka ovat yhtä kestäviä kuin meidän silloiset lupaukset: “Ollaan aina parhaat ystävät!” Kymmenen minuuttia myöhemmin tapellaan siitä, kuka saa olla hiekkalinnan prinssi tai prinsessa.

Koulussa ystävyys muuttuu enemmän strategiseksi peliksi kuin hiekkalaatikkosodaksi. On tärkeää löytää joku, joka lainaa sinulle matematiikan läksyt ja on valmis auttamaan, kun tarvitset alibia miksi myöhästyit tunnilta (syytämme aina koiraa, vaikka et edes omistaisi koiraa). Kaveriporukka on silloin kuin oma pieni valtakunta, jossa jokainen on palatsin ritari tai hovinarr… Useimmiten hovinarr.

Teini-iässä ystävyyssuhteet muistuttavat enemmän saippuaoopperoita kuin mitään muuta elämänvaihetta. Yhtäkkiä draamaa on enemmän kuin koulun näytelmäkerhossa ja kaikki tuntuu elämäntärkeältä. “Hän katsoi sinua käytävällä! Tämä on merkki!” No, ei se ollut. Se oli todennäköisesti vain pään kääntöliike. Mutta hei, ystävät ovat siellä tukemassa sinua, kun tekstaat hänelle kolmannen kerran ja kadut jokaista lähetettyä viestiä.

Aikuisuus tuo mukanaan uudenlaisen ystävyyden, joka on kuin hyvä viini – paranee vanhetessaan ja tekee elämästä siedettävämpää. Ystävät ovat siellä juhlimassa kanssasi elämän suuria saavutuksia ja pitämässä kädestä kiinni, kun elämä potkii sinua polveen. He ovat niitä, joiden kanssa voit nauraa niin, että kahvi lentää nenästä ja itkeä niin, että nenäliinat loppuvat.

Lopulta ystävyyden suurin arvo on se, että se on kuin elämän GPS: se ohjaa sinua oikeaan suuntaan, vaikka välillä eksyisitkin. Ystävät auttavat sinua löytämään itsesi uudelleen, kun olet kadottanut karttasi. Ja vaikka elämä veisi teidät eri suuntiin, todellinen ystävyys kestää yli aikojen ja etäisyyksien.

Ja muista: ystävät ovat kuin perunalastuja – et voi koskaan tyytyä vain yhteen, ja joskus löydät sen täydellisen, joka on juuri oikeanlainen suolainen ja rapsakka, kun elämä menee vähän liian pehmeäksi.

Nauru, kyynel ja kaikki siltä väliltä – ystävyys on se, mikä tekee elämän seikkailusta sen arvoista. Joten pidä ystävistäsi kiinni ja muista aina nauttia matkasta, sillä loppujen lopuksi, mikä olisi elämän huvipuisto ilman niitä tyyppejä, jotka kiljuvat kanssasi vuoristoradassa?

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:11:43