Etusivu > “Zelenskyi kiitti Ranskaa hävittäjistä ja vertasi puheessaan Putinia Hitleriin.” #Ukraina #Ranska #Zelenskyi #rauhannimiin #Venäjä #laitonhyökkäys

2024/06/07 14:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on jälleen korostanut kansainvälisen tuen merkitystä maansa taistelussa Venäjän laittomassa ja brutaalissa hyökkäyssodassa. Viimeisimmässä puheessaan Zelenskyi kiitti Ranskaa sen merkittävästä avusta, erityisesti hävittäjien toimittamisesta, jotka ovat olleet ratkaisevassa asemassa Ukrainan puolustuksessa. Hän vertasi samalla Venäjän presidentti Vladimir Putinia Adolf Hitleriin, korostaen historiallisia paralleeleja ja varoittaen maailman yhteisöä sallimasta vastaavanlaisen tyrannian nousua.

Zelenskyin vertaus Hitleriin ei ole pelkästään retorinen vaan perustuu konkreettisiin havaintoihin Venäjän toimista. Venäjä on rikkonut kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeuksia tavalla, joka muistuttaa monia toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista. Zelenskyi painotti, että Putin on osoittanut samanlaista välinpitämättömyyttä ihmishenkiä kohtaan ja pyrkimystä laajentaa valtapiiriään keinoja kaihtamatta.

Ranskan päätös toimittaa hävittäjiä Ukrainalle on merkittävä askel, joka osoittaa Euroopan maiden sitoutumisen Ukrainan suvereniteetin tukemiseen. Ranska on ollut yksi Ukrainan vahvimmista tukijoista, ja hävittäjien lisäksi se on tarjonnut huomattavaa humanitaarista ja taloudellista apua. Zelenskyi korosti, että ilman tällaista tukea Ukrainan tilanne olisi huomattavasti haastavampi.

Ukrainan presidentin puheessa korostui myös kansainvälisen yhteisön vastuu. Hän kehotti muita maita seuraamaan Ranskan esimerkkiä ja tarjoamaan tarvittavaa apua, jotta Ukrainan kansa voi puolustaa itseään tehokkaasti. Zelenskyi painotti, että tämä ei ole vain Ukrainan taistelu vaan koko demokraattisen maailman taistelu tyranniaa vastaan.

Venäjän laiton hyökkäyssota on aiheuttanut valtavaa tuhoa ja inhimillistä kärsimystä. Kansainvälisen yhteisön tuki on välttämätöntä, jotta rauha ja oikeus voivat lopulta voittaa. Zelenskyi päätti puheensa toivomuksella, että maailman maat seisovat yhtenäisenä rintamana ja taistelevat väsymättä rauhan ja oikeuden puolesta. Hän korosti, että historia ei saa toistaa itseään ja että Putinin kaltaisten johtajien on kohdattava tekojensa seuraukset.

Ukrainan tulevaisuus riippuu pitkälti siitä, kuinka vahvasti kansainvälinen yhteisö on valmis tukemaan sitä. Ranskan tarjoamat hävittäjät ovat symbolinen ja konkreettinen osoitus siitä, että demokratia ja oikeus voivat lopulta voittaa tyrannian ja epäoikeudenmukaisuuden.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:48:24