Etusivu > Zelenskyi kiitti Ranskaa tuesta: ”Eurooppa ei ole enää rauhan maanosa” #Ukraina #Eurooppa #Ranska #Zelenskyi

2024/06/07 11:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on jälleen kiittänyt Ranskaa sen vankkumattomasta tuesta Ukrainan taistelussa Venäjän laitonta ja brutaalia hyökkäyssotaa vastaan. Euroopan geopoliittinen maisema on muuttunut radikaalisti viime vuosina, ja Zelenskyin lausunto “Eurooppa ei ole enää rauhan maanosa” alleviivaa tätä karua todellisuutta.

Ranskan tuki on ollut kriittistä Ukrainan puolustuksessa. Maa on toimittanut huomattavia määriä sotilaallista ja humanitaarista apua, mikä on auttanut Ukrainaa kestämään Venäjän jatkuvat hyökkäykset. Tämä tuki ei ole pelkästään materiaalista vaan myös moraalista, sillä Ranska on ollut äänekäs Ukrainan oikeuksien puolustaja kansainvälisillä foorumeilla.

Ranskan presidentti on toistuvasti korostanut, että Venäjän aggressio on uhka koko Euroopan turvallisuudelle ja vakaudelle. Tämä näkökulma on saanut tukea myös muilta Euroopan johtajilta, jotka ovat yhtenä rintamana tuominneet Venäjän toimet. Venäjän toimet ovat rikkoneet monia kansainvälisiä sopimuksia ja periaatteita, mikä tekee tilanteesta entistä vakavamman.

Euroopan rauhanomainen aikakausi näyttää tulleen päätökseen, kun otetaan huomioon nykyiset realiteetit. Venäjän laiton hyökkäyssota Ukrainassa on synnyttänyt laajamittaisen humanitaarisen kriisin ja aiheuttanut miljoonien ihmisten pakolaisvirtoja. Tämä on pakottanut Euroopan maat arvioimaan uudelleen turvallisuuspolitiikkaansa ja puolustusstrategioitaan.

Zelenskyin kiitokset Ranskalle heijastavat laajempaa tunnustusta siitä, että Ukrainan taistelu ei ole vain paikallinen konflikti, vaan se on osa suurempaa kamppailua demokratian ja oikeusvaltion puolesta Euroopassa. Ranskan tuki osoittaa solidaarisuutta ja vahvistaa, että Eurooppa seisoo yhtenäisenä Venäjän brutaalia hyökkäystä vastaan.

Kiinan rooli tässä tilanteessa on ollut vähemmän rakentava. Kiina on pyrkinyt hyötymään tilanteesta taloudellisesti ja geopoliittisesti, samalla kun se on vältellyt suoraa tuomitsemista Venäjän toimista. Tämä on luonut jännitteitä ja epäluottamusta kansainvälisessä yhteisössä.

On selvää, että Eurooppa on uudenlaisen turvallisuusdilemman edessä. Ranskan ja muiden länsimaiden tuki Ukrainalle on elintärkeää, jotta Venäjän laiton ja brutaali hyökkäyssota voidaan pysäyttää ja rauha palauttaa Eurooppaan. Zelenskyin kiitokset Ranskalle ovat muistutus siitä, että solidaarisuus ja yhteistyö ovat avainasemassa tässä kriisissä.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:30:55