Etusivu > “Aikuisetkin voivat pelätä pimeää, kysy vaikka sähkömiestä!”
#huumori #pimeys #aikuisuus #sähkömiehet #vitsit

08.06.2024 11:00

"Aikuisetkin voivat pelätä pimeää, kysy vaikka sähkömiestä!" 
#huumori #pimeys #aikuisuus #sähkömiehet #vitsit
Lukuaika: 2 minuuttia

Ah, pimeys. Se mystinen tila, jossa tavalliset asiat muuttuvat pelottaviksi. Kuka meistä ei ole joskus kompuroinut pimeässä ja kuvitellut, että varjo nurkassa on vähintäänkin neljä metriä pitkä hirviö, ja että sen toinen nimi on “Se, jonka nimeä ei lausuta ääneen”?

Mutta hei, älkää huoliko, aikuisetkin voivat pelätä pimeää! Ja jos ette usko, kysykää vaikka sähkömiestä! Hehän ovat niitä moderneja sankareita, jotka astuvat pimeyteen ilman pelkoa… vai astuvatko?

Kuvitellaanpa tilanne: Ilta on pimeä ja myrskyinen. Sähköt ovat poikki ja kaikki talossa olevat laitteet ovat pimeänä kuin mummon kellari. Kuka kutsutaan paikalle? Sähkömies, tietenkin! Hän saapuu paikalle työkalupakki mukanaan kuin ritari kiiltävässä haarniskassa – tai no, ainakin neonkeltaisessa huomioliivissä.

Mutta mitä tapahtuu, kun tämä urhea sähkömies astuu pimeään kellariin? “Ei kai täällä ole mitään kummituksia?” hän saattaa kysyä. Ja juuri silloin, kun hän on kumartumassa tarkistamaan sähkökeskusta, kuuluu jostain nurkasta epäilyttävä ääni. Ehkä se on vain rotta. Tai ehkä se on… pimeyden hirviö!

Sähkömies vetää syvään henkeä ja muistaa, että hänellä on taskulamppu. Valo syttyy ja paljastaa… vanhan pölynimurin. Huh, ei sittenkään hirviö. Mutta eipä käy kieltäminen, että pimeys voi saada mielikuvituksen laukkaamaan jopa kokeneimmilla ammattilaisilla.

Tiedättekö, mitä sähkömies tekee tällaisessa tilanteessa? Hän tekee sen, minkä kuka tahansa meistä tekisi: tarkistaa, onko kahvinkeittimessä vielä kahvin rippeitä ja juo ne. Kofeiini on nimittäin tunnetusti pimeyden suurin vihollinen!

Ja kun sähkömies lopulta löytää vian ja saa sähköt takaisin päälle, hänestä tulee hetkeksi sankari. Hän saa kiitoksia ja ehkä jopa taputuksia selkään. Mutta syvällä sisimmässään hän tietää, että seuraava kerta pimeässä kellarissa on taas yhtä jännittävä kuin ensimmäinen.

Joten seuraavan kerran, kun löydät itsesi pelkäämästä pimeää, muista: et ole yksin. Sähkömiehetkin kokevat sen. Ja ehkä, vain ehkä, pimeys on siellä vain muistuttamassa meitä siitä, että vähän jännitystä tekee elämästä mielenkiintoisempaa.

Nyt, jos sallitte, menen tarkistamaan, ettei taskulamppuni paristot ole loppumassa. En nimittäin halua joutua pimeään ilman valoa – tai kahvia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:21:05