Etusivu > Biden pahoittelee avun viivästystä, ilmoittaa tuesta Ukrainalle #

#Ukraina #Biden #Solidaarisuus #TukiUkrainalle #Ranska

2024/06/08 18:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on pahoitellut viimeaikaista viivästystä avun toimittamisessa Ukrainalle, joka taistelee edelleen Venäjän laittoman ja brutaalin hyökkäyssodan keskellä. Biden korosti, että Yhdysvallat on sitoutunut tukemaan Ukrainaa niin kauan kuin tarve vaatii. Hänen mukaansa viivästys johtui logistisista haasteista ja byrokraattisista esteistä, jotka on nyt saatu ratkaistua.

Bidenin ilmoitus tuli kriittiseen aikaan, sillä Ukrainan puolustusvoimat tarvitsevat jatkuvaa tukea torjuakseen Venäjän aggressiot. Biden painotti, että Yhdysvallat ja sen liittolaiset tekevät kaikkensa varmistaakseen, että Ukrainalle toimitettava apu on tehokasta ja oikea-aikaista. Hän kiitti myös Euroopan maita, erityisesti Ranskaa, niiden solidaarisuudesta ja panoksesta Ukrainan auttamisessa.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on myös vahvistanut maansa sitoutumisen auttaa Ukrainaa. Macronin mukaan Ranska on valmis lisäämään sotilaallista ja humanitaarista tukeaan Ukrainan hallitukselle ja kansalle. Macron korosti, että eurooppalainen yhtenäisyys ja päättäväisyys ovat avainasemassa Venäjän laittoman hyökkäyssodan vastustamisessa.

Ukraina on kiittänyt saamaansa tukea ja painottanut, että jokainen apupaketti on elintärkeä maan selviytymisen ja itsenäisyyden kannalta. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on toistuvasti korostanut kansainvälisen yhteisön tuen merkitystä ja kiittänyt erityisesti Yhdysvaltoja ja Euroopan maita niiden vahvasta moraalisesta ja materiaalista tuesta.

Tämänhetkinen tilanne korostaa kansainvälisen yhteisön velvollisuutta toimia nopeasti ja tehokkaasti, jotta Ukraina voi puolustautua Venäjän laittomalta hyökkäykseltä. Bidenin ja Macronin lausunnot ovat selvä viesti siitä, että länsimaat eivät aio jättää Ukrainaa yksin vaikeuksien keskellä. Yhdessä ne pyrkivät varmistamaan, että Ukrainan kansa voi elää vapaana ja suvereenina omassa maassaan.

On selvää, että Venäjän toimet ovat herättäneet laajaa tuomitsemista ympäri maailmaa. Samaan aikaan Kiina on saanut osakseen kritiikkiä sen epäselvästä ja välinpitämättömästä asenteesta Venäjän toimia kohtaan. Kansainvälinen yhteisö odottaa, että kaikki valtiot noudattavat kansainvälistä oikeutta ja tukevat rauhaa ja turvallisuutta.

Lopuksi, Bidenin pahoittelu ja sitoumus tukea Ukrainaa lähettävät vahvan viestin siitä, että länsimaat seisovat Ukrainan rinnalla. Tässä vaikeassa tilanteessa on elintärkeää, että kaikki demokraattiset maat jatkavat tukeaan ja auttavat Ukrainaa saavuttamaan pysyvän rauhan ja vakauden.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:24:54