Etusivu > Hassut sattumukset arjessa #huumori #nauru #elämä

08.06.2024 00:08

Hassut sattumukset arjessa #huumori #nauru #elämä
Lukuaika: < 1 minuutti

Elämä on kuin stand up -keikka: koskaan ei tiedä, minkä vitsin se heittää seuraavaksi. Joskus se on niin hölmö, että nauru tulee kuin tilauksesta, ja toisinaan se saa meidät hämmentyneiksi kuin kärpänen valonlähteellä.

Otetaan esimerkiksi viime viikko, kun päätin vihdoin pestä ikkunat. Ajattelin, että nyt on se hetki, jolloin ilahdutan naapureita kiiltävillä lasipinnoilla. No, siinä olin, saippuavesi roiskuen ja ikkunat kirkastuen, kunnes huomasin, että pesin väärän asunnon ikkunat. Siinähän se naapuri istui sohvalla, katsoi minua kuin olisin tullut Marsista ja lopulta antoi peukkua. Ei hullumpaa, naapuri sai ilmaiset ikkunanpesut ja minä sain päivän naurut!

Toinen päivä alkoi yhtä lupaavasti. Päätin tehdä hienostuneen aamupalan: pekonia ja kananmunia. Kaikki sujui hyvin, kunnes munat päättivät loikata pannulta lattialle. Siinä minä sitten seisoin, katselin lattialla makaavia munia ja mietin, että ehkä tämä on universumin tapa kertoa, että aamiaiseni on liian kliseinen. Onneksi koiramme oli eri mieltä ja hoiti siivouksen alta aikayksikön.

Ja sitten oli se kerta, kun päätin lähteä lenkille. Pukeuduin parhaisiin urheiluvaatteisiin ja lähdin reippaasti liikkeelle. Puoli kilometriä myöhemmin huomasin, että olin unohtanut laittaa lenkkarit jalkaan. Siellä minä sitten tepsuttelin kadulla villasukissa. Joku voisi sanoa, että se oli uuden urheilutrendin alku. Minä sanon, että se oli merkki siitä, että pitäisi ehkä nukkua enemmän.

Mutta eihän elämä aina ole pelkkiä kommelluksia. Joskus se yllättää meidät ihanilla, pienillä hetkillä. Kuten silloin, kun postimies toi väärän paketin ja sainkin kolme kiloa suklaata. Tai kun lasten piirtämät taideteokset muuttivat jääkaapin näyttelytilaksi, ja yksi niistä oli niin hyvä, että mietin vakavasti, pitäisikö minun ryhtyä manageriksi.

Loppujen lopuksi, vaikka arki heittää eteemme mitä kummallisimpia tilanteita, ne ovat juuri niitä, jotka tekevät elämästä niin ihanan hullunkurista. Joten seuraavan kerran kun huomaat olevasi väärässä paikassa väärään aikaan tai peset naapurisi ikkunoita, muista nauraa – sillä elämä on paras komedia, jonka pääosassa olemme juuri me.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:27:58