Etusivu > Impivaaran hiirikabaree: villit viikset ja villasukat #huumori #komedia #kabaree #vitsit #nauru

2024/06/08 01:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kaukana, aivan Impivaaran syvimmissä metsissä, jossain kohtaa karttaa, jota kukaan ei koskaan löydä, sijaitsee paikka, joka on tunnettu yhdestä asiasta: hiirikabareestaan. Kyllä, luit oikein. Hiirikabaree. Ei nyt sekoiteta tätä mihinkään tavanomaiseen kabareehen – tässä ovat pääosassa hiiret, ja ne ovat valmiita hurmaamaan sinut viiksillään ja villasukillaan.

Ensimmäinen numero alkaa, ja yleisö pidättää hengitystään. Lavalle astelee Mauri, hiirimaailman Fred Astaire, joka on tunnettu sulavista tanssiliikkeistään ja hurmaavasta hymystään. Maurin askeleet ovat niin kevyet, että ne hädin tuskin koskettavat lattiaa. Seuraavaksi Mauri heittää ilmoille muutaman huikean piruetin, ja yleisö räjähtää aplodeihin. Mauri kumartaa, ja hänen viiksensä väpättävät ylpeydestä.

Hiirikabareessa ei ole kyse vain tanssista. Ei, ei. Seuraavaksi vuorossa on Impivaaran oma stand-up-hiiri, Riku. Riku on hieman pyylevässä kunnossa ja hänen villapaitansa saumat natisevat, mutta hän ei anna sen häiritä. Riku aloittaa vitsinsä: “Miksi hiiri ei pelaa jalkapalloa? Koska se pelkää kissaa!” Yleisö käkättää, ja Riku jatkaa: “Tiedättekö, mitä hiiri sanoi juustolle? ‘Sulatko sä mun suuhun vai mitä?!’” Nauru raikaa niin, että puutkin huojuvat.

Mutta mitä olisi kabaree ilman musiikkia? Lavalle astelee trio, jonka jäsenet ovat tunnettuja musikaalisista kyvyistään: Sakari, Pekka ja Liisa. Tämä hiirijengi soittaa viulua, kitaraa ja rumpuja – ja voi pojat, miten he soittavatkaan! Ensimmäinen kappale on klassikko: “Juuston lumoissa”. Sävelet kohoavat korkeuksiin, ja yleisö keinuu mukana. Yhtäkkiä Liisa, rumpali, päättää heittää väliin muutaman beatboxin. Kuka tiesi, että hiiri voi beatboxata? Mutta tässä kabareessa kaikki on mahdollista.

Illan lopuksi lavalle palaa Mauri, tällä kertaa pukeutuneena hohtaviin villasukkiin. Hän esittää päätösnumeron, jossa hän tanssii balettia, mutta twistinä on, että mukana on hulavanne. Mauri pyörittää vannetta kuin ammattilainen, ja yleisö hurraa. Kun esitys päättyy, yleisö nousee seisomaan ja taputtaa niin, että pienet tassut punertavat.

Hiirikabaree Impivaarassa on kokemus, jota et unohda. Se on täynnä naurua, jännitystä ja ennen kaikkea villit viikset ja villasukat. Jos joskus eksyt Impivaaran metsiin, muista etsiä tämä taianomainen paikka. Se tarjoaa elämyksen, joka saa sinut hymyilemään vielä pitkään – ja kuka tietää, ehkä löydät itsesi tanssimasta hiirien kanssa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/16 22:07:22