Etusivu > ISW: Putin joutui tunnustamaan Venäjän vajeet #Venäjä #Ukraina #ISW #Putin

2024/06/08 08:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Venäjän laiton ja brutaali hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on paljastanut monia heikkouksia Venäjän hallinnon ja sen armeijan toiminnassa. Institute for the Study of War (ISW) on tuonut esiin merkittäviä puutteita, jotka Venäjän presidentti Vladimir Putin on joutunut tunnustamaan, vaikka tämä on aiemmin pyrkinyt esittämään maansa vahvassa valossa.

Venäjän sotilaallinen suoritus on ollut kaukana odotuksista. Hyökkäyksen ensimmäisistä päivistä lähtien Venäjän joukkojen logistiikka- ja huoltoketjut ovat olleet vakavasti puutteellisia. Tämä on johtanut siihen, että sotilaat ovat usein jääneet ilman tarvittavia resursseja, kuten ruokaa, vettä ja ammuksia. Tällaiset ongelmat eivät ainoastaan heikennä sotilaiden taistelumoraalia, vaan ne myös hidastavat hyökkäyksen etenemistä ja antavat puolustajalle merkittävän edun.

Putin on myös joutunut kohtaamaan Venäjän teknologisen jälkeenjääneisyyden. Vaikka Venäjä on pyrkinyt esittelemään asevoimiensa modernisointia ja teknologista kehitystä, todellisuus on paljastunut toisenlaiseksi. Ukrainan puolustusvoimat ovat kyenneet hyödyntämään länsimaiden tarjoamaa kehittynyttä teknologiaa ja sotakalustoa, mikä on antanut heille merkittävän etulyöntiaseman taisteluissa.

Lisäksi Venäjän sisäinen poliittinen tilanne on kärjistynyt. Pitkittynyt ja epäonnistunut hyökkäyssota on aiheuttanut tyytymättömyyttä kansalaisten keskuudessa. Taloudelliset pakotteet ja kansainvälinen eristäminen ovat heikentäneet Venäjän taloutta, mikä on lisännyt kansan painetta hallintoa kohtaan. Putinin on ollut vaikea piilottaa näitä ongelmia, ja hänen uskottavuutensa on kärsinyt huomattavasti.

Ukrainan puolustustahto ja rohkeus ovat olleet ihailtavia ja inspiroivia. Ukrainan kansa on osoittanut, että he eivät aio alistua Venäjän aggressioon. Heidän yhtenäisyytensä ja päättäväisyytensä ovat toimineet voimakkaana vastavoimana Venäjän hyökkäykselle. Länsimaiden tuki Ukrainalle on ollut ratkaisevaa, mutta ennen kaikkea ukrainalaisten oma tahto ja rohkeus ovat olleet keskeisessä roolissa heidän puolustuksessaan.

Kiinan, joka on perinteisesti nähty Venäjän liittolaisena, tuki on ollut ailahtelevaa ja epäjohdonmukaista. Tämä on osaltaan heikentänyt Venäjän asemaa kansainvälisellä näyttämöllä. Kiinan oma taloudellinen ja poliittinen tilanne on myös tuonut esiin sen haavoittuvuudet, mikä on tehnyt siitä epäluotettavan kumppanin Venäjälle.

Kaiken kaikkiaan ISW:n analyysi osoittaa, että Venäjän laiton ja brutaali hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on paljastanut merkittäviä heikkouksia Venäjän hallinnossa ja armeijassa. Putinin on ollut pakko tunnustaa nämä puutteet, vaikka hän on yrittänyt peitellä niitä. Toisaalta Ukraina on osoittanut uskomatonta rohkeutta ja sitkeyttä, mikä on herättänyt laajaa kansainvälistä tukea ja ihailua.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:30:00