Etusivu > “Kun kahvi loppuu kesken kiireisen aamun.” #kahvi #aamu #arjeniloa

2024/06/08 00:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Aamu alkaa kuten aina: herätyskello soi ja sinä yrität löytää torkkunapin unisilla silmilläsi. Lopulta luovutat ja nouset ylös kuin zombie, joka on juuri herännyt satavuotisesta unestaan. Ensimmäinen ajatuksesi? Kahvi. Se pyhä, elämän eliksiiri, jota ilman kukaan ei selviä aamusta hengissä, ainakaan henkisesti.

Kävelet keittiöön, avaat kahvipurkin, ja… ei mitään. Tyhjä. Kuin sahara keskellä kesää. Sydämesi jättää yhden lyönnin väliin. Katastrofi! Nyt tiedät, miltä Titanicista tuntui osuessaan jäävuoreen. Yrität muistella, milloin viimeksi ostit kahvipapuja. Olisiko se ollut viime viikolla? Ei, se taisi olla viime vuonna, kun vielä muistit, että kahvia ei kasva keittiön kaapissa.

Yrität keksiä vaihtoehtoja. Tee? Ei käy, se on kuin yrittäisi sammuttaa tulipaloa vedellä, jota ei ole. Energiapatukka? Voisi olla, mutta se ei korvaa sitä maagista hetkeä, kun kahvin tuoksu täyttää keittiön ja tuntuu kuin aivosi saisivat suoran yhteyden sähköverkkoon.

Päätät lähteä lähikauppaan. Vedät päälle jotain, mikä muistuttaa vaatteita, mutta näyttää enemmän siltä kuin olisit pukeutunut puoliksi pimeässä. Et välitä. Kahvi on tärkeämpää kuin muoti. Kävelet ulos ja huomaat, että unohdit avaimet sisälle. Pieni hetki paniikkia, mutta sitten muistat vara-avaimen kukkaruukussa. Kiität itseäsi siitä, että olet joskus ollut kaukaa viisas.

Kaupassa kohtaat uuden ongelman. Hyllyt notkuvat erilaisia kahvimerkkejä ja -laatuja. Mikä niistä on se oikea? Pitäisikö kokeilla jotakin uutta vai pitäytyä tutussa ja turvallisessa? Päätät pelata varman päälle ja otat sen saman vanhan, joka on pelastanut sinut aamu toisensa jälkeen.

Palaat kotiin, avaat kahvipurkin ja kaadat pavut kahvimyllyyn. Hetken kuluttua keittiöön leviää se ihana, täyteläinen tuoksu, ja tunnet olevasi jälleen elävien kirjoissa. Kun ensimmäinen kahvikuppi on valmis, istahdat alas ja otat ensimmäisen siemauksen. Elämä hymyilee taas, ja vaikka aamu oli täynnä koettelemuksia, tiedät, että selvisit voittajana.

Ja näin, kun kahvi vihdoin virtaa suonissasi, olet valmis kohtaamaan päivän. Jos selvisit tästä aamusta, voit selvitä mistä tahansa. Ihan mistä tahansa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:10:10