Etusivu > “Kun koira söi läksyt ja muita klassikkotekosyitä.” #koirat #läksyt #tekosyyt #huumori

08.06.2024 00:27

"Kun koira söi läksyt ja muita klassikkotekosyitä." #koirat #läksyt #tekosyyt #huumori
Lukuaika: 2 minuuttia

Läksyjä. Kuka niitä oikeasti haluaa tehdä? Eikö olisi paljon mukavampaa vain maata sohvalla, syödä sipsejä ja katsella Netflixiä? No, me kaikki tiedämme, että joskus täytyy keksiä vähän luovempia selityksiä, kun opettaja kysyy, missä eiliset matikan tehtävät ovat. Tässä muutama klassikkotekosyy, joilla voi yrittää pelastaa päivän – tai ainakin saada opettajan nauramaan.

1. **”Koira söi läksyt”**

Kyllä, tämän on pakko olla kaikkien aikojen klassikko. Mitä muuta koirasi voisi tehdä, kuin kehittää erityinen maku matikan tehtävillesi? Ehkä koirasi yrittää vain auttaa sinua välttelemään tylsää kotitehtävää. “Opettaja, en voinut mitään, kun Fido päätti, että Pythagoraan lause maistuu paremmalta kuin hänen omat nappulansa.”

2. **”Tulipalo (tai mikä tahansa luonnonkatastrofi)”**

Hieman dramaattisempaa, mutta jos haluat todella tehdä vaikutuksen, miksi et syyttäisi luonnonvoimia? “Olen pahoillani, mutta meteoriitti iski suoraan keittiöömme ja poltti kaikki läksyni. Onneksi me kaikki selvisimme. Paitsi läksyt.”

3. **”Salaperäinen katoaminen”**

Tämä on aina hyvä valinta, koska kuka voi kiistää salaperäisyyttä? “Läksyni olivat tuossa pöydällä, mutta nyt ne ovat poissa! Ehkä ne menivät salaperäiseen ulottuvuuteen tai joku varasti ne, koska ne olivat niin hyviä.”

4. **”Perheenjäsenet apinoimassa”**

Perheenjäsenet voivat olla erittäin käteviä syyllisiä. “Veli käytti läksyjäni paperilennokin tekemiseen, ja nyt se lentelee jossain naapurustossa.” Tai: “Pikkuveljeni piirsi läksyihini mustekalan, jolla on viisi jalkaa. Hän ajatteli auttavansa.”

5. **”Käsittämätön onnettomuus”**

Mitä kummallisempi, sitä parempi. “Opettaja, en voi tuoda läksyjäni, koska ne putosivat vessanpönttöön. Yritin pelastaa niitä, mutta se oli liian myöhäistä. Nyt ne ovat menneet viemäriverkostoon ja kenties matkustavat kohti Itämerta.”

6. **”Teknologia petti minut”**

Koska elämme digitaalista aikakautta, miksi emme syyttäisi teknologiaa? “Tietokoneeni kaatui ja poisti kaikki tiedostoni. Ja sitten tulostin räjähti. Siinä meni matikan tehtävät yhdessä suloisessa savupilvessä.”

7. **”Luova rehellisyys”**

Joskus totuus voi olla niin uskomaton, että se kuulostaa valheelta. “Opettaja, olin tekemässä läksyjäni, mutta sitten sain idean maailman parhaasta vitsistä. En voinut vastustaa kiusausta kirjoittaa sitä ylös, ja siinä meni koko ilta. Voin kertoa sen, jos haluatte nauraa!”

Loppujen lopuksi, kaikista näistä tekosyistä huolimatta, paras tapa välttää läksyjen tekemättömyyden aiheuttamat ongelmat on – yllätys, yllätys – tehdä ne. Mutta jos joskus tarvitset pientä huumoria päivääsi, nämä tekosyyt saattavat auttaa. Tai ainakin saat opettajan hymyilemään… ellei hän sitten ole kuullut niitä kaikkia jo kerran jos toisenkin!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:34:59