Etusivu > “Kun koira vei sukkani: arjen ilot ja naurut!” #huumori #arki #koirat #hauskattapahtumat

2024/06/08 01:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Kyllä se vain on niin, että arki on täynnä pieniä, mahdottoman suuria iloja – etenkin silloin, kun taloudessa asustaa nelijalkainen hännänheiluttaja. Kuten eräänä aamuna, kun koirani päätti ottaa kantaa pukeutumistyylini ja sukkavalintojeni suhteen.

Kaikki alkoi siitä, kun heräsin uuteen päivään ja suuntasin rutiininomaisesti kohti vaatekaappia. Siellä, sukkalaatikon uumenissa, odottivat päivän sankarit: pehmeät, mukavat, ja ennen kaikkea parittomat sukat. Ehdin jo tuntea pienen voitonriemun, kun löysin parin, joka ei ollut kohdannut pesukoneen mustaa aukkoa. Mutta iloni oli lyhytaikainen.

Näin silmäkulmastani, kuinka koirani Rex, tuo karvainen Houdini, hiipi sukkalaatikolle. Ensin ajattelin, että hän vain tarkkailee tilannetta – ehkä suunnittelee seuraavaa siirtoaan. Mutta ei, Rexillä oli selvästi mielessä jotain muuta. Hän nappasi sukat suuhunsa ja lähti viipottamaan olohuoneen läpi kuin Usain Bolt konsanaan.

Siinä sitä sitten mennä viiletettiin ympäri asuntoa, minä sukkasillani ja Rex iloisena saaliinsa kanssa. Naapuritkin saivat varmasti päivän naurut, kun kurkin ikkunasta ulos ja näin oman peilikuvani heijastuvan: tukka sekaisin ja toinen jalka vielä ilman sukkaa. Jos joku olisi silloin soittanut ovikelloa, olisivat he varmasti luulleet, että olin osallistumassa johonkin mitä-pukea-päälleen-ennen-kuin-ovikello-soi -haasteeseen.

Lopulta sain sukkani takaisin – tosin hieman kuolaisen, mutta ehjän. Rex katsoi minua syyllisen näköisenä, mutta tiedän, että hän vain odotti uutta mahdollisuutta. Olinhan kuitenkin oppinut läksyni: koskaan ei pidä aliarvioida koiran kykyä tuoda iloa arkeen, vaikka se välillä tapahtuisi pienten kepposten kautta.

Ja mitä tästä opimme? Aina kannattaa pitää varasukkia jemmassa ja nauttia niistä pienistä hetkistä, jotka tekevät arjesta niin hulvattoman hauskaa. Lopulta, eikös juuri nämä naurut ja koiruudet tee elämästä elämisen arvoista – ja sukkien metsästyksestäkin ihan omanlaista urheilua!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:33:54