[breadcrumbs]

[code_snippet id=31 php format]

[gtranslate]

"Kun koira yrittää matkia kissan ketteryyttä #hauskaa #lemmikit #koiranelämää"

Oletko koskaan nähnyt koiraa, joka yrittää olla kissa? Jos et, niin olet jäänyt paitsi yhdestä elämän suurimmista komediashow’ista. Kuvittele tämä: koira, joka on päättänyt, että hänen elämäntehtävänsä on valloittaa maailman ketterimpänä olentona. Ja missä parempi aloittaa kuin yrittämällä matkia kissaa?

Ensinnäkin, koirat eivät ole kuulleetkaan sanasta ”graceful”. Jos koirat voisivat tanssia balettia, se näyttäisi enemmän siltä kuin norsu yrittäisi tehdä piruetteja lasikaupassa. Ja kun koira yrittää hypätä yhtä sulavasti kuin kissa, tuloksena on yleensä jonkinlainen puolittainen ilmassa pyörähdys ja erittäin dramaattinen laskeutuminen. Yksi hetki koira on ilmassa kuin olympiahyppääjä, ja seuraavassa hetkessä se on lattialla kuin säkki perunoita.

Kissat kävelevät hyllyiltä hyllyille kuin ninjat. Koira? No, se yrittää, todella yrittää. Se kiipeää sohvalle, katsoo ympärilleen kuin valloittaisi Mount Everestin, ja sitten yrittää hypätä kirjahyllylle. Lopputulos? Kirjahylly kaatuu, kirjat lentävät ympäri huonetta ja koira katsoo sinua kuin sanoen: ”Enkö ollutkin mahtava?”

Ja entä ne kuuluisat kissan venytykset? Kissa venyttelee kuin joogamestari, jokainen liike on tarkkaan harkittu ja elegantti. Koira? Yrittäessään venytellä kuin kissa, se näyttää lähinnä siltä kuin yrittäisi päästä eroon näkymättömästä takiaispuskasta. Häntä heiluu, tassut menevät minne sattuu ja koko prosessi on enemmänkin sirkusesitys kuin rauhoittava venytys.

Ja sitten on se kuuluisa ”kissamainen” kävely. Kissat liikkuvat äänettömästi, kuin aaveet. Koira yrittää tehdä saman ja tuloksena on jotain, mikä muistuttaa enemmän robottia, jonka paristot ovat loppumassa. Jokainen askel on varovainen, mutta silti se onnistuu törmäämään kaikkeen mahdolliseen. Lopulta se luovuttaa ja palaa takaisin vanhaan kunnon ”rämäpäiseen” kävelyynsä.

Mutta vaikka koirat ovatkin kaukana kissamaisesta ketteryydestä, ne ovat mestareita yhdessä asiassa: viihdyttämisessä. Jokainen epäonnistunut hyppy, kömpelö venytys ja robottimainen kävely tuo hymyn huulillemme ja naurun vatsanpohjaamme. Ja ehkä juuri siksi rakastamme niitä niin paljon. Loppujen lopuksi, kuka tarvitsee kissan sulavuutta, kun sinulla on koira, joka tekee jokaisesta päivästäsi hieman hauskemman?