Etusivu > “Kun mummo oppii käyttämään älypuhelinta 😂” #huumori #teknologia #mummo

2024/06/08 00:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittelepa tämä: Mummo, jolla on enemmän neulepaitoja kuin sinulla on some-seuraajia, päättää vihdoin astua digiaikaan ja hankkia itselleen älypuhelimen. Kyllä, nyt puhutaan siitä samasta mummosta, joka vielä viime viikolla luuli, että “Google” on uusi tanssiliike.

Ensimmäinen haaste: PIN-koodi. Mummo katsoo puhelinta kuin se olisi arvoituksellinen muinaisjäänne. “Onko se joku uusi matikkapähkinä?” hän kysyy. “Ei, mummo, se on vain neljä numeroa.” “No, siinä tapauksessa 1234”, mummo vastaa tyytyväisenä.

Seuraavana vuorossa oli kameratoiminto. Mummo on aina ollut innokas valokuvaaja, mutta nyt hän oppii, että selfiet ovat uusi juttu. “Miksi minun pitäisi ottaa kuva itsestäni? Onko tämä joku narsistijuttu?” hän ihmettelee. Kymmenen epäonnistuneen otoksen jälkeen, joissa mummon sormi peittää puolet linssistä, hän viimein onnistuu. “Olenko minä muka noin ryppyinen? Tämä puhelin on rikki!”

Sitten tulee WhatsApp. Mummo on innoissaan, kun kuulee, että hän voi nyt lähettää kuvia ja viestejä lapsenlapsilleen reaaliajassa. “Katsokaa, lapset, olen moderni!” hän huutaa, kun lähettää ensimmäisen kuvansa – joka osoittautuu olevan lähikuva hänen peukalostaan.

Kun mummo löytää emojit, maailma ei ole enää entisensä. Hän lähettää kukkia, hymiöitä ja sydämiä joka suuntaan, ikään kuin olisi saanut käsiinsä digitaalisen puutarhan. “Mitä nämä pienet kasvot tarkoittavat?” hän kysyy. Selitän, että ne ilmaisevat tunteita. “No, tämä on kyllä kätevää. Nyt voin sanoa kaiken ilman sanoja!” Pian hänen viestinsä ovat pelkkiä emojikokoelmia, joita edes koodinmurtajat eivät ymmärrä.

Entäpä kun mummo törmää ääniohjaukseen? “Hei Siri, mikä on päivän sää?” hän kysyy. Ja kun Siri vastaa, mummo katsoo puhelinta epäillen. “Kuinka se tietää? Onko täällä joku pieni ihminen sisällä?” Hän alkaa puhua puhelimelleen kuin se olisi vanha ystävä. “Hei Siri, miten teet letut?” Siri vastaa reseptillä, ja mummo on myyty. “Tämä on parempi kuin Martta-täti!”

Mutta todellinen huippuhetki koittaa, kun mummo löytää FaceTimen. “Voin nähdä teidät kaikki livenä!” hän riemuitsee. Ensimmäinen FaceTime-puhelu on kuitenkin melkoinen seikkailu, kun mummo pitää puhelinta niin läheltä, että näemme vain hänen nenänsä. “Näkyykö tämä nyt?” “Kyllä, mummo, mutta ehkä vähän kauemmas…”

Lopuksi, mummo päättää kokeilla mobiilipelejä. “Mikä tämä Candy Crush on?” hän kysyy. Hän koukuttuu välittömästi ja alkaa lähettää elämien pyyntöjä kaikille sukulaisilleen. “Tarvitsen lisää elämää, tämä on kuin toinen nuoruus!”

Ja niin, mummo on virallisesti digiarmeijan jäsen. Hän saattaa vieläkin sekoilla PIN-koodien ja peukalokuvien kanssa, mutta nyt hän on osa tätä teknologista hullunmyllyä – ja tekee sen omalla, rakastettavalla tyylillään. “Olenko minä nyt kybermummo?” hän kysyy. “Kyllä, mummo, kyllä olet.”

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:10:09