Etusivu > “Kun mummo voitti pelikonsolin bingossa” #huumori #pelit #mummo

08.06.2024 02:55

Lukuaika: 2 minuuttia

Aina sitä sanotaan, että vanha koira ei opi uusia temppuja, mutta meidän mummo on tainnut olla salaa sirkuksessa töissä. Viime viikolla hän nimittäin voitti bingossa pelikonsolin! Kyllä, luit oikein. Pelikonsolin. En tiedä, mitä bingoemäntä oli ajatellut, kun pääpalkinnoksi valittiin jotain muuta kuin villasukkia tai kahvipaketteja. Ehkä hän ajatteli, että on korkea aika tuoda vähän vauhtia eläkeläisten elämään.

Kun mummo tuli kotiin ja esitteli voittoaan, koko perhe oli yhtä aikaa huvittunut ja hämmentynyt. “Mitä minä tällä teen? Eihän tässä ole edes neuleohjeita mukana!” mummo ihmetteli. Yritimme selittää hänelle, että pelikonsolilla voi tehdä paljon muutakin kuin pelata. “Voit katsella elokuvia, kuunnella musiikkia ja jopa soittaa videopuheluita”, kerroin. Mummo kurtisti kulmiaan ja kysyi: “Eikö tällä voi keittää kahvia?”

Päätimme kuitenkin antaa pelikonsolin mahdollisuuden. Ensimmäiseksi meidän piti opettaa mummo käyttämään ohjainta. Se oli kuin olisi yrittänyt opettaa kissa tanssimaan balettia. “Miksi tässä on näin monta nappia? Eikö riittäisi, että on vain yksi iso, johon painetaan ‘käynnistä’?” mummo tuskasteli. Yritimme selittää, että napit tekevät erilaisia asioita, mutta se kuulosti mummon korvissa yhtä järkevältä kuin yrittäisi selittää, miksi suklaa ei ole oma ruokaryhmänsä.

Kun ensimmäinen peli oli käynnissä, mummo oli alkuun hieman varovainen. Hän valitsi farmipelin, koska ajatteli sen olevan turvallinen vaihtoehto. “Kasvatetaan vähän virtuaaliperunoita, eihän siinä voi mennä pieleen”, hän sanoi. No, ensimmäisen sadonkorjuun jälkeen mummon farmilla oli enemmän rikkaruohoja kuin kukaan olisi osannut arvata, ja hänen lehmänsä olivat karanneet naapurin tontille.

Mutta mummo ei antanut periksi. Pian hän oli jo mestari farmipelissä ja siirtyi rohkeasti kohti toimintapelejä. Oli huvittavaa katsella, kun mummo pelasi ammuskelupeliä ja huusi televisiolle: “No nyt se roisto sai kyytiä! Tällä mummolla on vielä ruutia!” Naapurin lapsetkin alkoivat tulla katsomaan mummon taitoja, ja eräänä päivänä he jopa kutsuivat hänet mukaan online-peliturnaukseen. “Tämä on kuin modernia bingoa”, mummo totesi ja liittyi peliin.

Mummo pelasi kuin vanha tekijä ja voitti turnauksen. Hänestä tuli paikallinen legenda, ja nyt hänellä on oma pelikanava, jossa hän streamaa päivittäin. Mummosta tuli tunnettu nimellä “Gamer Granny”, ja hänellä on enemmän seuraajia kuin kenelläkään meistä.

Joten jos joku vielä väittää, että vanha koira ei opi uusia temppuja, kertokaa heille meidän mummosta. Hän ei vain oppinut uusia temppuja, vaan hänestä tuli koko kylän pelimestari. Ja mikä parasta, hän muistaa aina pitää kahvitauon välillä.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:01:40