Etusivu > “Kun papukaija oppii kertomaan vitsejä.” #huumori #eläimet #vitsit

2024/06/08 00:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvitellaanpa hetki, että astut lintukauppaan ja päätät hankkia papukaijan. Mutta ei minkä tahansa papukaijan, vaan sellaisen, joka pystyy kertomaan vitsejä. Kyllä, luit oikein – vitsejä! Tämä ei ole mikään tavallinen siivekäs, vaan todellinen stand-up-komiikan mestari höyhenpuvussa.

Ensimmäinen haaste on tietysti opettaa papukaijalle vitsi. Se ei ole ihan niin helppoa kuin miltä kuulostaa. Aluksi papukaija saattaa toistaa kaikenlaista mitä kuulee, kuten “Poliisi pysäytti minut, koska näytin epäilyttävältä… ja sitten se kysyi, missä olin kana-illan aikana.” Ei ehkä vielä naurata, mutta hei, alku se on tämäkin!

Kun papukaija aloittaa harjoittelun, alkaa tapahtua kummia. Se ei enää tyydy pelkkään “Polly haluaa keksin” -repertuaariin. Yhtenä päivänä se saattaa laukaista: “Miksi kananmunat eivät pidä vitseistä? Koska ne saattavat rikkoontua!” Ja sitten se nauraa omalle vitsilleen, joka on kieltämättä aika metkaa – joskaan ei kovin rohkaisevaa itsetunnon kannalta.

Jokainen meistä tietää, että oikean komiikan salaisuus on ajoitus. No, papukaijalla se tuntuu olevan synnynnäinen lahja. Kuvittelepa seuraava tilanne: Olet juuri saanut huonon uutisen sähköpostitse, ja papukaija räkättää vieressä: “Miksi tietokoneelle ei pitäisi kertoa vitsejä? Koska se saattaa mennä jumiin naurusta!” Saattaa olla, että papukaija ei osaa olla täysin tahdikas, mutta ainakin se yrittää.

Papukaijasta tulee nopeasti perheen suosikki. Se osaa heittää klassikoita, kuten “Miksi varis istui puhelinlangalla? Se halusi langattoman yhteyden!” ja “Mitä sanoi toinen pingviini toiselle pingviinille? Jäänkö tänne vai tuletko sinä?”

Mutta papukaijan huumori ei rajoitu pelkästään eläinkuntaan. Eräänä päivänä se saattaa yllättää sinut: “Miksi matemaatikko ei mene rannalle? Koska siellä on liian paljon logaritmeja!” Jos et naura, se toistaa vitsin uudelleen, kunnes ymmärrät, että tämä siivekäs stand-up-koomikko on ansainnut paikkansa lavalla.

Lopulta papukaija on oppinut niin paljon vitsejä, että se voi pitää oman esityksensä. Kutsu ystävät ja naapurit paikalle, ja anna papukaijan loistaa. Se aloittaa: “Miksi lintukauppa meni konkurssiin? Koska kaikki lensivät ulos!”

Ja niin, olet todistanut jotain ainutlaatuista: papukaijan, joka ei pelkästään osaa puhua, vaan myös naurattaa. Ehkä se on seuraava suuri nimi koomikkomaailmassa. Kuka tietää? Mutta yksi asia on varma: tämä papukaija ei pelkästään toista sanoja – se elää niiden kautta!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:41:48