Etusivu > Kun polkupyörä hiljenee itsestään. #hupi #komedia #pyöräily

2024/06/08 00:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Tiedätkö sen hetken, kun polkupyöräsi päättää ottaa omaa lomaa kesken kaiken? Ei, en puhu siitä, kun renkaat menevät puhki tai ketjut hyppäävät paikoiltaan. Puhun siitä, kun polkupyörä hiljenee itsestään, aivan kuin olisi löytänyt sisäisen zen-tilansa.

Kuvitellaan tilanne: olet matkalla töihin, nauttien tuulesta hiuksissasi ja fillarisi hurinasta. Olet juuri ohittanut naapuruston ärsyttävimmän koiran, joka jahtaa pyöräilijöitä kuin se olisi sen elämäntyö. Olet siis hyvällä tuulella, kun yhtäkkiä – hiljaisuus. Ei raksahduksia, ei ketjujen kolinaa, ei mitään. Polkupyöräsi on kuin ninjan varjo, liukumassa hiljaa kadulla.

Ensimmäinen ajatus? Se on varmaan salaliitto! Kenties salaiset agentit ovat asentaneet polkupyörääsi äänettömän moottorin. Vai onko se kenties ufojen työ? Pyöräsi on ehkä saanut kutsun toiseen ulottuvuuteen, missä polkupyörät ovat kuninkaita ja me vain niiden uskollisia alamaisia.

Mutta sitten, kuin salama kirkkaalta taivaalta (tai oikeastaan kuin sateenkaari pilviseltä taivaalta, koska salamat ovat pelottavia), tajuat: polkupyöräsi on vain kyllästynyt. Se on kyllästynyt siihen, että et koskaan anna sille lomaa. Se katsoo surullisilla ketjuillaan sinua ja kysyy: “Entä minun tarpeeni? Entä minun unelmani?”

Ja tältä se tuntuu, kun polkupyöräsi hiljenee itsestään. Se on kuin se yrittäisi kertoa: “Hei, ehkä voisimme kokeilla jotain uutta? Ehkä voisimme mennä rannalle? Tai vaikka vain ottaa iisisti ja katsoa Netflixiä yhdessä?”

Mutta ei, sinä vain poljet eteenpäin, miettien, miksi fillarisi on hiljentynyt. Sinulla on kiire töihin, ja hiljainen pyörä ei ole listallasi korkealla. Jatkat matkaa, ja hetken kuluttua ääni palaa. Pyöräsi on päättänyt, että ehkä se voisi sittenkin jatkaa, ainakin toistaiseksi.

Joten seuraavan kerran kun polkupyöräsi hiljenee itsestään, muista tämä: se ei ole vika, se on ominaisuus. Pyöräsi on vain ottamassa pienen meditaatiohetken. Kunnioita sitä. Ja ehkä, vain ehkä, anna sille ansaittu lepopäivä. Kuka tietää, ehkä se jopa jakaa kanssasi salaiset agentti- tai ufotarinoita.

Ja muista, aina on hyvä hetki nauraa, jopa silloin kun pyöräsi päättää hiljentyä. Niin kauan kuin se ei pyydä sinulta joogamattoa ja suitsukkeita, olet ihan turvassa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/16 22:07:37