Etusivu > “Kun syöt suklaata ja koira tuijottaa.”

#lemmikit #suklaa #koiranilmeet

2024/06/08 01:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Onko mitään parempaa kuin hetki, jolloin päätät hemmotella itseäsi herkullisella suklaapalalla? No, ehkä se hetki, kun huomaat koirasi antavan sinulle intensiivisen, lähes tuomitsevan katseen. Siinä se istuu, silmät suurina ja kirsu väristen, kuin se olisi juuri nähnyt maailman kahdeksannen ihmeen – sinun suklaapatukkasi.

Tiedämme kaikki, että suklaa on koirille myrkyllistä. Mutta yritäpä selittää tämä koiran ymmärtämättömälle katseelle. Se katse, joka sanoo: “Hei, minäkin olen osa perhettä! Missä minun herkkuni on?” Juuri tällä hetkellä koirasi on todennäköisesti tekemässä henkistä listaa kaikista niistä kerroista, kun se pelasti sinut oven postimieheltä ja ansaitsisi vähintään pienen maistiaisen.

Koira on mestari käyttämään silmiään aseena. Se tuijotus, joka porautuu sieluusi, saa sinut tuntemaan syyllisyyttä jokaisesta suklaan palasta, joka ei päädy sen kuppiin. On melkein kuin se olisi käynyt jonkinlaisen intensiivisen näyttelykurssin vain tätä hetkeä varten. Tiesitkö, että koirat voivat oppia äänettömiä komentoja? No, koirasi on juuri opiskellut “anna minulle suklaata” -komennon täydellisesti.

Ja sitten on se hetki, kun koira alkaa käyttää lisävarusteitaan – niitä suuria, surullisia silmiä ja hieman kallistettua päätä. Voit melkein kuulla sen ajatukset: “Olen ollut niin kiltti tänään. Minä ansaitsen tämän.” Ja sinä, heikko ihminen, alat miettiä, voisiko koirasi muka oikeasti syödä suklaata, vai onko se vain jokin salaliitto eläinlääkäreiden ja suklaatehtaiden välillä.

Lopulta päätät, että on parasta olla antamatta koiralle suklaata. Paitsi että se on terveydelle vaarallista, se myös johtaisi siihen, että joutuisit jakamaan suklaasi jatkossakin. Sen sijaan tarjoat koirallesi sen oman herkun – ehkä hieman kuivattua kanaa tai herkullisen puruluun. Koirasi katsoo sinua hetken, arvioi tarjouksesi ja näyttää siltä, että se hyväksyy kompromissin – tällä kertaa.

Ja kun koirasi lopulta asettuu tyytyväisenä puruluunsa kanssa, voit nauttia suklaasi ilman syyllisyyttä. Se tuijotus on hetkellisesti poissa, mutta tiedät, että se palaa aina, kun avaat uuden suklaapatukan. Sillä välin voit nauttia hetkestä ja hymyillä – mikään ei ole suloisempaa kuin koira, joka uskoo olevansa suklaa-asiantuntija.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/16 22:07:27