Etusivu > “Mitä tapahtuu, kun vaimo lainaa auton?” #autot #huumori #parisuhde

2024/06/08 12:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvitellaanpa tilanne: olet juuri saanut uuden, kiiltävän auton. Se on silmäteräsi, ylpeytesi ja rakkautesi – ainakin siihen asti kunnes vaimo kysyy: “Voinko lainata autoa?” No, mitä siinä voisi mennä pieleen? Paitsi että ehkä kaikki.

Ensimmäinen merkki siitä, että jotain on tapahtumassa, tulee, kun näet vaimon lähestyvän autoa käsilaukku auki. Tiedät jo, että se käsilaukku on kuin pieni musta aukko, joka nielee kaiken sisäänsä, mutta nyt se on matkalla kohti uutta uhria – autosi sisätiloja.

Vaimo starttaa auton ja sinä jäät pihalle vilkuttamaan kuin Titanicilta jäänyt matkustaja. Hetken päästä huomaat, että auto ei ole kadonnut horisonttiin, vaan se kääntyy takaisin pihalle. Hän avaa ikkunan ja kysyy: “Miten tämä navigaattori toimii?” Selität kärsivällisesti, mutta sisimmässäsi tiedät, että seuraava soitto on tulossa.

Ja eipä aikaakaan, kun puhelin soi. “Miten saan tuulilasinpyyhkimet päälle?” Käännät katseesi taivaalle ja huomaat, että aurinko paistaa kirkkaasti. “Rakas, siellä ei sada…” “Ai niin, no kuinka saan radion hiljaisemmaksi?” Syvä huokaus, ja jälleen kerran selität.

Kun vaimo vihdoin palaa kotiin, näet autosi lähestyvän ja huomaat heti, että jokin on muuttunut. Auto on täynnä uusia tuoksuja. Onneksi et ole allerginen laventelille, vaniljalle ja “Kesäinen niitty” -ilmastointituoksulle. Sisältä löytyy myös mystisesti ilmestynyt tyynynpäällinen, joka ei todellakaan ollut siellä lähtiessä.

Takakontissa on uusia löytöjä: käytettyjä kauppakasseja, satunnainen sukka (ei sinun eikä hänen), ja jotakin, joka muistuttaa enemmänkin keskiaikaista kidutusvälinettä kuin auton mukana tullutta varustetta. “Mikä tämä on?” kysyt varoen. “Ai, se on uusi joogamattoni!”

Lopulta, kun vaimo ojentaa avaimet takaisin, hymyillen kuin kissa, joka on juuri syönyt kanarialinnun, tiedät, että auto ei koskaan palaa entiselleen. Mutta et myöskään voi olla hymyilemättä. Niin paljon kuin rakastatkin autoasi, rakastat vielä enemmän niitä hetkiä, jolloin elämä yllättää ja naurattaa – vaikka se tarkoittaisi tuoksukynttilöiden löytämistä takapenkiltä.

Ja kun seuraavan kerran vaimo kysyy, “Voinko lainata autoa?”, tiedät jo vastauksen. Se ei ole “kyllä” tai “ei”, vaan “Ole hyvä ja kerro minulle kaikki seikkailut, joihin auto päätyy tällä matkalla!”

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:09:21