Etusivu > “Nauravat kananmunat kokkauskurssilla” #komedia #ruoanlaitto #kokkaus

08.06.2024 00:53

"Nauravat kananmunat kokkauskurssilla" #komedia #ruoanlaitto #kokkaus
Lukuaika: 2 minuuttia

Oletko koskaan miettinyt, miksi kananmunat ovat niin hilpeitä? Ei, en tarkoita niitä aamu-unisia otuksia, jotka joskus eksyvät jääkaapin perukoille. Puhun niistä kultaisista, pyöreistä ihanuuksista, jotka piristävät aamusi ja tekevät elämästä vähän kevyempää – kirjaimellisesti! Viime lauantaina päätin ottaa osaa kokkauskurssille nimeltä “Nauravat kananmunat”. Ajatus kuulosti niin hullulta, että se oli pakko kokea.

Saapuessani kurssille huomasin heti, että olin oikeassa paikassa. Salin ovella oli suuri kyltti, jossa luki: “Tervetuloa nauravien kananmunien maailmaan! Varo kananmunien murtumista – ja naurulihastesi!” Ensimmäinen ajatus oli, että nyt ollaan jossain Piilokamera-ohjelmassa. Kurssin vetäjä, kulinaristinen koomikko Kari Kananmunanen, astui estradille keltainen kokintakki yllään. “Kananmunat ovat kuin elämän komiikkaa: tavallisia, mutta täynnä yllätyksiä!” hän julisti.

Ensimmäinen tehtävä oli klassinen muna-keittokisa. Kari heitti ilmoille haasteen: “Kuka uskaltaa keittää kananmunan niin, että se ei vain keity, vaan myös nauraa?” Koko luokka repesi nauruun – ja muutama muna myös. Yksi kurssilainen, joka selkeästi ei ollut aamuihminen, kysyi: “Miten saan munan nauramaan?” Kari vastasi virnuillen: “Kerro sille vitsejä, mutta varo, ettei se kuoriudu naurusta!”

Seuraavaksi siirryttiin munakkaaseen, joka oli tarkoitus paistaa niin, että siitä tuli “vitsikäs”. Kari selitti, että vitsikäs munakas on sellainen, joka ei vain ravitse kehoa, vaan myös mieltä. “Lisätkää ripaus naurua ja hyppysellinen huumoria,” hän ohjeisti. Yksi kurssilainen heitti pannulle kourallisen pilkottuja vihanneksia ja tokaisi: “Toivottavasti nämä paprikat eivät ole liian tulisia, muuten munakas saattaa kertoa tulisia vitsejä!” Munakas onnistui – ja me kaikki nauroimme vedet silmissä.

Kurssin loppuhuipennus oli “Kananmunan stand-up”. Jokaisen piti asettaa muna pöydälle ja kertoa sille vitsi. Parhaat vitsit saivat kananmunan “puhkeamaan nauruun” – eli kuori murtui. Oma vitsini meni näin: “Mitä kananmunat tekevät kokouksessa? Ne pitävät kuoripäivän!” Muna murtui, eikä pelkästään kuori.

Lopuksi Kari jakoi meille kaikille “Munamestari” -diplomit ja totesi: “Munat opettavat meille, että elämä ei ole niin vakavaa. Joskus pitää vain rikkoa kuori ja nauraa!”

Joten jos joskus mietit, miksi kananmunat ovat niin hilpeitä, muista tämä: ne ovat täynnä yllätyksiä ja hieman hulluja ideoita – aivan kuten me kaikki. Ja jos et usko, kokeile keittää muna niin, että se nauraa. Se saattaa hyvinkin onnistua – kuten me kaikki kurssilla opimme.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:52:12