Etusivu > Päivä, jolloin sektio leikattiin väärästä päästä. #synnytys #epicfail

2024/06/08 01:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Oli kaunis kevätaamu, kun sairaalassa tapahtui jotain, mitä kukaan ei voinut kuvitella – ainakaan ilman huumorintajua. Kuten kaikissa tarinoissa, joissa kaikki menee pieleen, tässäkin oli mukana yksi erittäin inhimillinen virhe.

Synnytysosaston hiljaisuus rikkoutui, kun kätilö Sirkka kiirehti leikkaussaliin. “Sektio on aloitettava heti!” hän huudahti, ja koko tiimi ryhtyi töihin. Tilanne oli vakava, mutta ei niin vakava, etteikö pieni hymy olisi ollut paikallaan. Lääkäri Järvinen, joka tunnettiin hieman hajamielisenä, astui saliin valmiina toimimaan.

“Leikkaamme tästä,” hän sanoi osoittaen potilaan vatsaa. Kaikki nyökkäsivät. Tai no, ainakin melkein kaikki. Harjoittelija Matti, joka oli nähnyt leikkauksia vain televisiosta, oli hieman epävarma.

“Ööh… eikö sektio leikata aina alavatsasta?” Matti kysyi varovasti.

“Kuule, Matti,” Järvinen vastasi, “olen tehnyt näitä leikkauksia enemmän kuin sinä olet syönyt aamupuuroa. Luota minuun.”

Niinpä leikkaus alkoi. Kaikki sujui hyvin, kunnes lääkäri Järvinen kohotti kätensä merkiksi lopetuksesta. “Valmis! Poistamme nyt vauvan!”

Mutta sen sijaan, että olisi nostanut iloisen vauvan ilmaan, Järvinen nosti ylös… potilaan umpilisäkkeen. “Mitä ihmettä?” hän huudahti. “Mitä tämä tekee täällä?”

Saliin laskeutui hiljaisuus, jota rikkoi vain harjoittelija Matin tukahdutettu nauru. “Mitä naureskelet, Matti?” Järvinen ärähti.

“Anteeksi, tohtori, mutta taisitte leikata väärästä päästä,” Matti sai sanottua kikatustensa lomasta.

Koko tiimi katsoi toisiaan, ja yhtäkkiä kaikki purskahtivat nauruun. Lääkäri Järvinen punastui korviaan myöten. “No, tässä sitä ollaan,” hän sanoi lopulta, “mutta hei, ainakin saimme umpilisäkkeen pois.”

Potilas, joka oli herännyt hiljalleen nukutuksesta, katsoi tilannetta hämmentyneenä. “Mistä minä jään paitsi?” hän kysyi.

“Ei hätää,” Sirkka vastasi, “vauvasi voi hyvin. Se vain tulee ulos hieman perinteisemmällä tavalla.”

Kun tilanne lopulta rauhoittui ja synnytys sujui loppuun ilman uusia kommelluksia, koko sairaalan henkilökunta sai tästä ikimuistoisen oppitunnin – ja tarinan, jota kerrottaisiin vielä vuosien päästä. Ja lääkäri Järvinen? Hänestä tuli legenda, joka muistutti kaikkia, että joskus elämässä on hyvä nauraa myös omille virheilleen.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 00:56:52