Etusivu > “Päiväkahvit ja yllättävät vitsit yhteisön sydämessä.”
#huumori #nauru #kulttuuri #koomikko #ilotulitus #yhteisö

2024/06/08 00:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kun päiväkahvit tarjoillaan yhteisön keskellä, meno muuttuu aivan toisenlaiseksi kuin tavallisessa kahvilassa. Kuppi kuumaa ja pari keksiä voivat muuttua naurun täyteiseksi ilotulitukseksi, kun paikalle saapuu joku, jolla on kyky kääntää harmainkin päivä värikkääksi.

Kuvittelepa tämä: istut kahvipöydässä ja kuulet, kuinka joku kertoo, että hänen uusi dieettinsä on niin tehokas, että hän menetti neljä kiloa – valokuvaa! Tällaiset yllättävät vitsit ovat yhteisön sydämessä, siellä missä sielu lepää ja mieli piristyy.

Naapurin Maija, tunnettu kakkukuningatar, pisti pystyyn kahvikutsut. Mutta ei siinä kaikki: hän päätti kokeilla uutta reseptiä ja teki porkkanakakkua. Kun joku kysyi, miksi porkkanat, Maija vastasi: “Koska porkkanat auttavat näkemään paremmin – ja haluan nähdä, kuinka paljon kahvikutsuni menestyy!” Maijan kakku ei ehkä ollut mestariteos, mutta hänen vitsinsä kyllä sai vieraat nauramaan ja unohtamaan edes kysyä kermavaahdon perään.

Kun puhutaan yhteisöstä, se on paikka, jossa jokainen tietää olevansa tervetullut, vaikka saapuisikin paikalle viisi minuuttia myöhässä ja kahvi olisi jo ehtinyt jäähtyä. Yksi vieraista, Pentti, tunnettu siitä, että hän tulee aina paikalle viimeisenä, selitti: “Tulin myöhässä, koska en halunnut, että kahvin lämpö sulattaa jäätävän persoonallisuuteni.”

Ei voi unohtaa myös niitä hetkiä, kun joku kertoo vitsin, joka ei naurata ketään muuta kuin kertojan itseään. Eräänä päivänä Ville päätti kertoa vitsin: “Miksi kirahvi ei osaa pelata piilosta? Koska se on aina liian pitkäaikainen!” Kaikki katsoivat Villeä hetken ja alkoivat sitten nauraa – ei vitsille, vaan sille, että Ville oli niin innoissaan omasta vitsistään.

Päiväkahvit ovat myös se hetki, jolloin tuntemattomat muuttuvat tuttaviksi ja tuttavat läheisiksi. Yhteisön sydämessä jokainen hetki on arvokas, eikä vähiten silloin, kun nauru raikuu ja vitsit sinkoilevat kuin ilotulitteet pimeällä taivaalla. Joskus juuri se yllättävä vitsi on se, mikä tekee tavallisesta päivästä erityisen.

Joten, seuraavan kerran kun harkitset, pitäisikö mennä päiväkahveille yhteisön keskukseen, muista tämä: siellä saattaa odottaa päivän paras vitsi, joka saa sinut nauramaan niin, että kahvi pärskyy nenästä ulos. Ja sehän vasta onkin tarina, jonka voit kertoa seuraavilla kahveilla.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:26:25