Etusivu > Parhaat suomalaiset luontokohteet talvimatkailuun.
#luontomatkailu #Suomi #talviloma #retkeily #luonto #matkailu

2024/06/08 03:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvitellaanpa, että olet juuri herännyt talviunilta kuin karhu konsanaan, ja jostain syystä sinulla on valtava kaipuu päästä seikkailemaan Suomen talvisessa luonnossa. No, onneksi olet juuri oikeassa paikassa, sillä olen koonnut sinulle listan parhaista suomalaisista luontokohteista talvimatkailuun. Ja lupaan, että nämä paikat ovat yhtä vaikuttavia kuin lumiukko, joka voitti missikisat.

1. **Lapin Lumous**
Ensimmäisenä listalla on tietenkin Lappi. Jos et ole käynyt Lapissa talvella, olet kuin joulupukki ilman partaa – jotain olennaista puuttuu. Lapissa voit kokea revontulet, jotka ovat kuin luonnon oma disko ilman sisäänpääsymaksua. Ja jos tunnet itsesi erityisen rohkeaksi, voit kokeilla poroajelua. Varo kuitenkin, ettet päädy vetämään itse rekeä, sillä porot ovat tunnetusti ovelia.

2. **Koli – Kansallismaisema Kaamoksessa**
Kolilla on sellainen luminen taika, että voit melkein kuulla harjun kuiskaavan: “Tule takaisin kesällä, täällä on silloin myös kaunista.” Talvisin Kolin valloittavat tykkylumiset puut, jotka näyttävät siltä kuin ne olisivat tulleet suoraan Narnian elokuvista. Koli on myös loistava paikka hiihtoon, joten voit yrittää olla kuin suomalainen versio James Bondista laskettelemassa alas vaaroja.

3. **Oulangan Kansallispuisto – Talvinen Taikamaa**
Oulangan kansallispuisto on kuin suomalainen versio Frozen-elokuvasta, ilman laulavia jääprinsessoja (tai no, riippuu seurastasi). Oulangan vaellusreitit ovat talvella kuin taianomaisia polkuja, joita koristavat jäätyneet vesiputoukset ja lumiset maisemat. Ja mikä parasta, täällä voit kokea husky-safarin. Varo kuitenkin, ettet vahingossa adoptoi koko husky-laumaa – ne ovat viehättäviä, mutta vaativat paljon puruluita.

4. **Pyhä-Luosto – Pyhän ja Luoston Lumo**
Pyhä-Luoston kansallispuisto on täydellinen valinta, jos haluat yhdistää luonnon ja kulttuurin. Täällä voit hiihtää, lasketella tai vain ihmetellä, miksi lumi näyttää aina valkoisemmalta kuin kotona. Pyhä-Luostolla on myös Ametistikaivos, jossa voit etsiä omat jalokivesi. Jos löydät jotain arvokasta, muista, että se sopii täydellisesti lahjaksi – tai vaihtoehtoisesti voit pitää sen itse ja teeskennellä olevasi talvinen Indiana Jones.

5. **Hossa – Hiihtovaellus Paratiisi**
Hossan kansallispuisto on kuin suomalaisten hiihtäjien Disneyland. Täällä on kilometritolkulla hyvin hoidettuja latuja, joten voit hiihtää niin paljon kuin haluat – tai ainakin niin kauan kuin jaksat. Hossassa on myös jääkiipeilymahdollisuuksia, jos haluat testata, kuinka hyvin pysyt kiinni jäässä. Spoileri: se on vaikeampaa kuin näyttää.

Talvimatkailu Suomessa on kuin hyppäisi suoraan postikorttiin – paitsi että tällä kertaa sinä olet se hymyilevä hahmo lumisessa maisemassa. Joten pakkaa talvivaatteet, ota mukaan hyvä huumori ja suuntaa kohti näitä upeita kohteita. Ja muista, että Suomen talvi on kuin hyvä vitsi: se voi olla kylmä, mutta se saa sinut aina nauramaan.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 00:24:57