Etusivu > “Sulttaani ja sukkien katoamistemppu.” #huumori #komiikka #standup

08.06.2024 01:18

"Sulttaani ja sukkien katoamistemppu." #huumori #komiikka #standup
Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvitellaanpa hetki, että olet sulttaani. Ei, ei mikään tavallinen sulttaani, vaan sellainen, jonka valtakunnassa on enemmän sukkia kuin Arabian yössä tähtiä. Sinulla on niin paljon sukkia, että voisi kuvitella niiden kasvavan puissa. Mutta sitten, eräänä päivänä, heräät ja huomaat, että sukkasi ovat kadonneet. Ei varoitusta, ei jäähyväiskirjettä, ei edes hätänumeron jättänyttä sukkaa.

Nyt, koska olet sulttaani, et tietenkään voi vain mennä ja kysyä palvelijalta: “Hei, oletko nähnyt sukkiani?” Se ei olisi tarpeeksi kuninkaallista. Sinun täytyy pitää kokous. Keräät kaikki valtakuntasi viisaat, joilla on enemmän partaa kuin aivoja, ja aloitat tutkimukset.

Ensimmäinen viisas ehdottaa, että sukkasi ovat lähteneet etsimään omaa valtakuntaansa, koska kyllästyivät siihen, että niitä käytetään pelkästään jalkojen peittämiseen. Toinen viisas uskoo, että sukkasi ovat ryhtyneet kapinaan ja liittyneet kansainväliseen sukkien vapautusliikkeeseen. Kolmas, hieman realistisempi viisas, toteaa, että ehkä sukkasi ovat vain pesukoneen uhrilukuja.

Päätät ottaa ohjat omiin käsiisi. Kohtalosi on vaakalaudalla: sukkien puuttuminen voi johtaa siihen, että valtakuntasi kansalaiset alkavat epäillä kykyjäsi hallitsijana. Lähdet siis itse selvittämään asiaa. Ensimmäinen pysähdyspaikkasi on valtakunnan pesula – paikka, jossa sukkaseikkailut yleensä alkavat ja päättyvät.

Pesulan omistaja, vanha ja viisas nainen, johon verrattuna pyykkikori on lähes ikuisesti nuori, katsoo sinua ja sanoo: “Sulttaani hyvä, sukista on tullut itsenäisiä. Ne karkaavat, kun niitä ei pidetä tarpeeksi arvossa.”

“Mutta miten voin pitää sukkiani enemmän arvossa?” kysyt epätoivoisena.

“Anna heille hikeä, mutta älä liikaa. Anna heille lepoa, mutta älä unohda niitä. Ja ennen kaikkea, älä koskaan anna niiden joutua yksinäisiksi. Sukilla, kuten ihmisilläkin, on oikeus pariin.”

Aivan. Sukkien katoamistemppu onkin yksinäisyyden protesti. Päätät palata palatsiisi ja järjestää suuren juhlan sukkiesi kunniaksi. Kaikki saavat tulla – villasukat, nilkkasukat, jopa ne kummalliset varvassukat, joita et koskaan uskaltanut käyttää.

Ja niin, valtakuntasi sukkapula ratkeaa. Sukat palaavat, ja valtakunnassasi vallitsee jälleen rauha ja tasapaino. Sinua pidetään sankarina, joka ratkaisi valtakunnan suurimman kriisin – sukkien katoamisen.

Ja siitä lähtien, aina kun joku kysyy, mitä tehdä kadonneille sukille, voit vastata hymyillen: “Älä anna niiden joutua yksinäisiksi.”

Ja näin sulttaani oppi, että joskus suurimmat mysteerit ratkeavat yksinkertaisimmilla vastauksilla. Ja ehkä, vain ehkä, sukkasi kiittävät sinua siitä, ettet enää koskaan unohda niitä pesukoneeseen yksin pyörimään.

Nauru raikaa palatsissa ja sukkien katoamistemppu jää historiaan. Kuka olisi uskonut, että sulttaani ja sukat voisivat tuoda niin paljon iloa ja naurua valtakuntaan?

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 10:57:15