Etusivu > Suomalaisen saunan salatut seikkailut #sauna #huumori #suomi

08.06.2024 00:28

Suomalaisen saunan salatut seikkailut #sauna #huumori #suomi
Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittele itsesi suomalaisessa saunassa, missä hiki virtaa ja löylykauha on kuumempi kuin kesämökin grilli juhannuksena. Saunan ovesta astuessasi tuntuu kuin olisit siirtynyt toiseen ulottuvuuteen, jossa ihmiset kommunikoivat enemmän löylynheittokertojen kuin sanojen avulla. Tämä on suomalaisen saunan salattu maailma, jossa jokainen löylynheitto on kuin pieni seikkailu.

Ensimmäinen seikkailu alkaa, kun yrität löytää sen täydellisen saunavihdan. Et voi vain ottaa ensimmäistä koivun oksaa, jonka näet – se olisi kuin yrittäisi tehdä pizzan ketsupista ja paahtoleivästä. Ei, vihta on valittava huolella. Sen lehdet pitää olla juuri sopivan pehmeät, mutta tarpeeksi sitkeät kestämään sen, että hakkaat niillä itseäsi kuin olisit osallistumassa johonkin outoon itämaiseen taistelulajiin. Ja sitten on tietysti se hetki, kun huomaat, että olet allerginen koivulle. Se lisää jännitystä!

Toinen seikkailu on löylynheittäjän arvonimen saavuttaminen. Tämä ei ole mikään pikkujuttu. Sinun on ensin suoritettava “löylynheittäjän peruskurssi”, joka koostuu seuraavista vaiheista: 1) Opettele, kuinka paljon vettä kaadat kiukaalle ilman, että koko sauna muuttuu tulivuoreksi. 2) Vältä palamasta kiinni kiukaaseen, kun siirrät löylykauhaa. 3) Pysy hengissä ensimmäisen löylyn jälkeen, kun kaikki saunan muut asukkaat kääntyvät katsomaan sinua kuin olisit juuri ilmoittanut aikeistasi tuhota heidän maailmanrauhansa.

Mutta ehkä paras seikkailu on se, kun yrität keskustella saunassa. Se on aivan oma taiteenlajinsa. Ensinnäkin, kaikki tärkeä keskustelu tapahtuu kahden löylynheittokerran välissä. Tämä tarkoittaa, että sinulla on noin 30 sekuntia aikaa kertoa elämäntarinasi, ennen kuin joku heittää lisää vettä kiukaalle ja muuttuu taas ihmisestä höyryksi. Toiseksi, keskustelun aiheet saunassa ovat yleensä hyvin… erityisiä. “Miten teidän uusi mökkipontikkapannu toimii?” tai “Kuka voitti viime vuonna avantouintikisan?” ovat täysin normaaleja kysymyksiä.

Ja sitten on tietenkin se hetki, kun päätät viilentää itseäsi hyppäämällä järveen. Järveen hyppääminen on kuin yrittäisit saada herätyksen pakkasaamuna ilman kahvia. Ensimmäinen ajatus on: “Miksi teen tämän itselleni?” Seuraava ajatus on: “En tunne jalkojani.” Mutta kun nousee takaisin saunaan, tuntee itsensä sankariksi, joka on selvinnyt arktisesta koetuksesta.

Joten seuraavan kerran, kun astut suomalaiseen saunaan, muista, että olet astumassa seikkailuun. Ota vihta käteen, löylykauha valmiiksi ja valmistaudu siihen, että löydät itsesi saunan salatusta maailmasta, jossa jokainen löylynheitto on pieni askel kohti suurta suomalaisuutta. Ja muista – saunassa kaikki on mahdollista, paitsi ehkä pitää tukka kuivana.

#sauna #huumori #suomi

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:15:14