Etusivu > Suomen kansallispuistojen kauneimmat patikointireitit
#luonto #patikointi #Suomi #kansallispuisto #retkeily

2024/06/08 01:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Oletko koskaan miettinyt, miksi suomalaiset ovat niin onnellisia? Ei, vastaus ei ole saunassa syntyminen tai kahvin kulutuksen maailmanennätys. Vastaus on Suomen kansallispuistot ja niiden upeat patikointireitit! Kyllä, ne samaiset polut, joissa joudut väistämään oravia, jotka ovat selvästi saaneet kofeiiniyliannostuksen.

Aloitetaan Nuuksiosta, joka on niin lähellä Helsinkiä, että voit melkein kuulla kaupungin liikenteen huminan. Ei hätää, se on vain mielikuvituksen tuotetta. Nuuksion polut vievät sinut niin syvälle metsään, että GPS-laitteesi alkaa kysellä, missä se on ja miksi sillä on enää yksi palkki signaalia. Mutta älä huoli, kesällä voit eksyä korkeintaan mökkijuhliin, joissa on enemmän hyttysiä kuin ihmisiä.

Seuraavaksi matkaamme Oulangan kansallispuistoon, joka tunnetaan Karhunkierroksestaan. Nimi on harhaanjohtava; karhuja ei ole niin paljon kuin luulisi, mutta niitä on tarpeeksi pitämään sinut reippaana. Karhunkierros on kuin suomalainen versio Disneylandista, mutta ilman huvipuistolaitteita – ja jonot ovat paljon lyhyempiä. Täällä voit ihailla Kitkajoen kuohuja ja miettiä, miksi et ottanut mukaan kalastustarvikkeita. Tai kumivenettä.

Kolmas pysähdyksemme on Urho Kekkosen kansallispuisto, joka on nimetty miehen mukaan, joka oli yhtä suuri kuin kansallispuisto. Tämä paikka on niin laaja ja kaunis, että jopa porot pysähtyvät ottamaan selfieitä. Reitit vievät sinut tunturien yli ja pitkin joenvarsia, ja jos olet oikein onnekas, voit nähdä revontulia. Tai sitten se on vain kännykkäsi akku, joka väittää olevansa 10 % jäljellä.

Käydäänpä vielä Repoveden kansallispuistossa, jossa riippusillat heiluvat enemmän kuin suomalaisen juhannusaaton juhlat. Kuten nimi antaa ymmärtää, täällä on vettä ja paljon. Jos et pidä kastumisesta, kannattaa ehkä harkita kumisaappaita tai kokovartalokondomia. Mutta maisemat, ne ovat upeat, ja jos jaksat kiivetä Olhavanvuorelle, voit nähdä koko Suomen – ainakin näin sanotaan.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Pallas-Yllästunturi. Tämä on paikka, jossa suomalaiset menevät, kun he haluavat tuntea itsensä pieniksi ja mitättömiksi luonnon keskellä. Tunturien polut tarjoavat henkeäsalpaavia näkymiä, ja jos et ole varovainen, voit jopa törmätä Joulupukkiin, joka on eksynyt kesälomareissullaan.

Joten, olitpa sitten kokeneempi patikoija tai ensikertalainen, Suomen kansallispuistot ovat valmiita tarjoamaan sinulle seikkailuja, jotka saavat sinut unohtamaan stressin, kiireen ja sen, että unohdit sammuttaa kahvinkeittimen lähtiessäsi. Nähdään poluilla – tai ainakin niiden läheisyydessä!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:09:43