Etusivu > Suomi ja Kroatia EU-rahojen käytön ääripäät – nuoret kertovat miksi. #EU #Suomi #Kroatia

2024/06/08 08:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Suomi ja Kroatia EU-rahojen käytön ääripäät – nuoret kertovat miksi

Euroopan unionin jäsenvaltiot hyödyntävät EU-rahoitusta eri tavoin, ja Suomi ja Kroatia ovat tästä kaksi ääripäätä. Nuoret näissä maissa kertovat, miksi erot ovat niin suuria ja mitä se merkitsee heidän tulevaisuudelleen.

Suomi on tunnettu tehokkaasta ja läpinäkyvästä hallinnostaan, joka on mahdollistanut EU-rahoituksen kohdentamisen strategisesti tärkeisiin hankkeisiin. Esimerkiksi koulutus, tutkimus ja innovaatiot ovat saaneet merkittävää tukea, mikä on vahvistanut Suomen asemaa teknologian ja koulutuksen huippumaana. Nuoret Suomessa näkevät EU-rahoituksen tärkeänä tulevaisuuden rakentajana, joka tarjoaa heille mahdollisuuksia kehittää osaamistaan ja parantaa työllistymismahdollisuuksiaan.

“Koulutuksen ja tutkimuksen tukeminen EU-rahoituksella on avainasemassa Suomen menestyksessä. Meillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä ja löytää paikkamme kansainvälisillä työmarkkinoilla,” toteaa 24-vuotias insinööriopiskelija Henna.

Toisaalta Kroatiassa EU-rahoituksen hyödyntäminen ei ole ollut yhtä sujuvaa. Byrokratia, korruptio ja poliittiset ongelmat ovat heikentäneet varojen tehokasta käyttöä. Tämä on johtanut siihen, että monet nuoret kokevat jäävänsä ilman niitä mahdollisuuksia, joita EU-rahoitus voisi tarjota. Nuoret Kroatiassa ovat usein turhautuneita ja kokevat, että heiltä puuttuu tuki ja resurssit, joita tarvitaan menestyksen saavuttamiseen.

“Meillä on paljon potentiaalia, mutta byrokratia ja korruptio estävät EU-rahoituksen päätymisen oikeisiin kohteisiin. Tämä vaikuttaa suoraan meidän mahdollisuuksiimme saada hyvä koulutus ja työllistyä,” kertoo 22-vuotias taloustieteen opiskelija Ivan.

EU-rahoituksen tehokas käyttö on kriittinen tekijä jäsenvaltioiden kehitykselle ja nuorten tulevaisuudelle. Suomen ja Kroatian esimerkit osoittavat, kuinka poliittinen ilmapiiri, hallinnon tehokkuus ja korruption taso voivat vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka EU:n tarjoamat mahdollisuudet hyödynnetään. Nuorten ääni on tärkeä tässä keskustelussa, sillä he ovat ne, jotka elävät näiden päätösten seurausten kanssa pitkälle tulevaisuuteen.

Suomi jatkaa esimerkkinä siitä, kuinka EU-rahoitus voi olla merkittävässä roolissa kansallisen kehityksen ja nuorten hyvinvoinnin edistämisessä. Kroatian on kuitenkin tehtävä merkittäviä muutoksia, jotta sen nuoret voivat nauttia samoista mahdollisuuksista ja rakentaa paremman tulevaisuuden itselleen.

#EU #Suomi #Kroatia

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/16 22:07:02