Etusivu > “Tanssitunnit mummon kanssa” #perhe #huumori #ikimuistoinen

2024/06/08 01:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvitellaanpa tilanne: astut sisään tanssistudioon, ja siellä hän on – mummo, tuo perheen todellinen diskovalopallo, joka on valmiina valloittamaan parketin. Olet ehkä kuullut tarinoita mummon legendaarisista tanssiliikkeistä 70-luvulta, mutta nyt on aika kokea se itse. Oletko valmis tähän seikkailuun? Hyvä, sillä tästä ei puutu huumoria!

Ensimmäinen haasteemme on askelkuvioiden opettelu. Mummo on varustautunut tähän hetkeen yllään kirkkaanvärinen verkkapuku, joka näyttää siltä, että se on lainattu suoraan ABBA:n keikkavaatekaapista. “Seuraa minua”, hän sanoo ja aloittaa liikehdinnän, joka muistuttaa enemmänkin hylkeen pyörimistä rantahiekalla kuin mitään tanssiin liittyvää. Mutta ei hätää – mummo on elementissään ja selittää, että tämä on kuulemma uusi trendi nimeltä “Retro-Seikkailu”. Eikä se ole pelkkä nimi, se on koko elämäntapa.

Kun pääsemme eteenpäin, huomaan mummon asettaneen omat sääntönsä. Hänen mukaansa jokaisen tanssiliikkeen pitää sisältää vähintään yksi “mummokierre” – liike, jossa pyörähdetään ja heilautetaan käsilaukku niin, että se lähes osuu ohikulkijaan. Tanssistudio täyttyy naurusta, kun yritän pysyä perässä ja väistellä mummon käsilaukun heilautuksia. Tanssimme yhdessä cha-cha-askelia, jotka mummon mukaan ovat “vähän kuin cha-cha, mutta enemmän cha”. En vieläkään tiedä, mitä se tarkoittaa, mutta mummolla on sen verran hauskaa, että se ei haittaa.

Kaiken huipuksi mummolla on tapana antaa “tanssivinkkejä”, jotka eivät ole aivan perinteisiä. Hän ehdottaa, että jokaisen askeleen välissä pitäisi tehdä pieni tanssihyppy, jotta “tunnet olosi kevyemmäksi kuin höyhen”. Lopputuloksena on enemmänkin hyppivää kengurua muistuttava liike kuin lattari-tanssia, mutta mummo on vakaasti sitä mieltä, että tämä on juuri sitä, mitä tanssimaailma tarvitsee.

Tanssitunnin loppua kohden hiekka tiimalasissa alkaa valua, mutta mummo ei hidasta tahtia. Hän varmistaa, että jokainen askel on täynnä iloa, ja jokainen liike täynnä naurua. Kun lopulta istumme alas, mummo katsoo minua ja sanoo: “Tanssi on kuin elämä – ei tarvitse olla täydellinen, kunhan nauttii jokaisesta hetkestä.”

Vaikka tanssitunnit mummon kanssa eivät ehkä vie meitä “Tanssii tähtien kanssa” -kisaan, ne ovat täynnä ikimuistoisia hetkiä ja sydämellistä huumoria. Tässä on opetus meille kaikille: elämä on liian lyhyt, jotta sen ottaisi liian vakavasti – edes tanssilattialla. Joten seuraavan kerran, kun saat tilaisuuden tanssahdella mummon kanssa, muista ottaa askel kerrallaan ja nauttia matkasta – käsilaukkuheilahduksineen päivineen!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:09:51