Etusivu > Tunteet julkisessa liikenteessä: naurua & ärsytystä #huumori #bussielämää #julkinenliikenne #tunteet

2024/06/08 01:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Aamu. Herätyskello soi, ja sinä mietit, miksi teknologia ei ole vielä keksinyt sellaista kelloa, joka tarjoaisi sinulle kahvin sänkyyn. On aika kohdata päivän suurin haaste: julkinen liikenne. Kyllä, se maaginen paikka, jossa kaikki tunteiden kirjo on tarjolla kuin seisovassa pöydässä.

Astut bussiin ja heti ovella sinua tervehtii kuljettaja, jonka ilme näyttää siltä, että hän on juuri saanut tietää, että hänen lempisarjansa on peruttu. Löydät paikan, ja istut alas. Vieressäsi istuu henkilö, joka on päättänyt, että deodorantti on vain markkinointikikka. Siinä sitä ollaan, nenänpää kiinni ikkunassa, yrittäen hengittää mahdollisimman vähän.

Sitten alkaa se hetki, kun bussiin astuu joku, joka on päättänyt jakaa koko elämänsä tarinan puhelimeen. “Joo, ja sitten se sano mulle, että mä en osaa kokata! Siis HALOO!” Kuulostaa siltä, että saat kuulla kaikki käänteet, juonenkäänteet ja sivujuonet ennen kuin pääset perille. Jos tämän henkilön elämä olisi elokuva, se olisi suoraan menossa Oscar-gaalaan kategoriassa “Eniten draamaa yhdessä bussimatkassa”.

Nauruakin löytyy. Aina on se yksi tyyppi, joka päättää kertoa vitsiä kaverilleen niin kovalla äänellä, että koko bussi kuulee. “Miksi kana ylitti tien? Koska se halusi päästä toiselle puolelle!” Koko bussi kohahtaa – ei naurusta, vaan sen vitsin muinaisuudesta. Mutta hei, ainakin yritetään!

Ärsytys on myös vahvasti läsnä. Aina löytyy se ihminen, joka päättää, että hänen musiikkimakunsa on ehdottomasti jaettava kaikkien kanssa. Miksi kuulokkeet, kun voit soittaa lempikappaleesi kaiuttimesta? Onhan se mukavaa tietää, että joku jossain rakastaa teknomusiikkia kello seitsemän aamulla.

Ja sitten on se hetki, kun bussi pysähtyy ja ovet eivät aukea. Kuljettaja painaa nappia, mutta mitään ei tapahdu. Koko bussi pidättää hengitystään. Tuleeko se hetki, kun kaikki myöhästyvät töistä? Kuljettaja painaa nappia uudestaan. Ovet aukeavat, ja koko bussi huokaisee helpotuksesta kuin olisivat juuri selviytyneet luonnonkatastrofista.

Julkinen liikenne on kuin pieni mikrokosmos, jossa tunteet vaihtelevat sekunnin murto-osassa. On naurua, ärsytystä, draamaa ja koomisia hetkiä. Se on paikka, jossa opit enemmän ihmisten käyttäytymisestä kuin missään muualla. Ja jos ei muuta, niin ainakin sinulla on aina hyviä tarinoita kerrottavana kahvitauolla.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:25:58