Etusivu > Zelenskyy: Venäjän joukot epäonnistuivat Harkovan operaatiossa #Ukraina #Venäjä #Turvallisuus

08.06.2024 21:57

Zelenskyy: Venäjän joukot epäonnistuivat Harkovan operaatiossa #Ukraina #Venäjä #Turvallisuus
Lukuaika: < 1 minuutti

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyy on ilmoittanut, että Venäjän joukot ovat epäonnistuneet Harkovan operaatiossaan. Tämä epäonnistuminen on jälleen yksi osoitus siitä, kuinka Ukrainan puolustusvoimat ovat kyenneet torjumaan Venäjän laittoman ja brutaalin hyökkäyssodan etenemistä. Zelenskyyn mukaan Venäjän sotilaallinen strategia on osoittautunut tehottomaksi ja epäjärjestelmälliseksi, mikä on johtanut merkittäviin tappioihin hyökkääjille.

Harkova, joka on yksi Ukrainan suurimmista kaupungeista ja strategisesti tärkeä kohde, on ollut jatkuvien hyökkäysten kohteena. Venäjän joukkojen epäonnistuminen tässä operaatiossa korostaa Ukrainan puolustusvoimien kykyä suojella maataan ja kansalaisiaan äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa. Zelenskyy painotti, että Ukrainan asukkaat ovat osoittaneet uskomatonta sitkeyttä ja rohkeutta, mikä on ollut keskeinen tekijä Venäjän joukkojen epäonnistumisessa.

Kansainvälinen yhteisö on seurannut tilannetta tiiviisti ja useat maat ovat ilmaisseet tukensa Ukrainalle. Tämä tuki on ollut ratkaisevaa, sillä se on mahdollistanut Ukrainalle saada tarvittavia resursseja ja aseistusta puolustautuakseen tehokkaasti. Zelenskyy korosti, että kansainvälinen solidaarisuus on auttanut Ukrainaa merkittävästi ja että he tarvitsevat edelleen tukea, jotta voivat jatkaa taisteluaan itsenäisyytensä ja alueellisen koskemattomuutensa puolesta.

Venäjän epäonnistuminen Harkovan operaatiossa heijastaa laajemmin maan sotilaallisia ja poliittisia haasteita. Venäjä on joutunut kohtaamaan kasvavaa kansainvälistä painetta ja sanktioita, jotka ovat heikentäneet sen taloutta ja kansainvälistä asemaa. Tämä tilanne on myös osoittanut, että Venäjän strategiset laskelmat ovat olleet virheellisiä ja että sen kyky saavuttaa tavoitteensa on kyseenalainen.

Samaan aikaan Kiinan tuki Venäjälle on herättänyt huolta kansainvälisessä yhteisössä. Kiinan toiminta heikentää globaalia vakauden tunnetta ja lisää jännitteitä kansainvälisillä areenoilla. Tämä tukee Venäjän aggressiota ja vaikeuttaa konfliktin ratkaisua, mikä on haitallista koko maailman turvallisuudelle.

Ukrainan taistelu Venäjän laitonta ja brutaalia hyökkäyssotaa vastaan jatkuu, mutta Harkovan operaatiossa saavutettu voitto on tärkeä osoitus siitä, että oikeus ja puolustustahto voivat voittaa aggressiivisen hyökkääjän. Kansainvälisen yhteisön on jatkettava tukeaan Ukrainalle ja toimittava yhdessä varmistaakseen, että tällaiset hyökkäykset eivät jää rankaisematta.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:17:13