Etusivu > ATACMS-ohjukset iskevät Venäjää – suuri merkitys sodassa #Ukraina #ATACMS #Venäjä

2024/06/09 19:06

Lukuaika: 2 minuuttia

ATACMS-ohjukset iskevät Venäjää – suuri merkitys sodassa #Ukraina #ATACMS #Venäjä

Vuoden 2024 kuluessa Ukrainan puolustusvoimat ovat saaneet merkittävää tukea länsimailta, mikä on mahdollistanut heidän kykynsä vastustaa Venäjän laitonta ja brutaalia hyökkäyssotaa entistä tehokkaammin. Erityisesti Yhdysvaltojen toimittamat ATACMS-ohjukset ovat osoittautuneet kriittisiksi tässä taistelussa. Nämä pitkän kantaman ohjukset ovat tuoneet uuden ulottuvuuden Ukrainan kykyyn iskeä vihollisen tärkeisiin kohteisiin, ja niiden vaikutus sodan kulkuun on huomattava.

ATACMS-ohjukset (Army Tactical Missile System) ovat maasta laukaistavia taktisia ohjuksia, jotka kykenevät iskemään tarkasti jopa 300 kilometrin etäisyydellä oleviin kohteisiin. Tämä tarkoittaa, että Ukrainan joukot voivat nyt kohdentaa hyökkäyksiään Venäjän strategisesti tärkeisiin sotilaskohteisiin, kuten huoltokeskuksiin, komento- ja johtokeskuksiin sekä logistisiin solmukohtiin, jotka ovat aiemmin olleet suojassa Ukrainan vastaavien hyökkäysten ulottumattomissa.

Ohjusten tarkkuus ja kantama antavat Ukrainalle mahdollisuuden suorittaa kirurgisen tarkkoja iskuja, jotka vähentävät siviiliuhrien riskiä ja maksimoivat sotilaallisen vaikutuksen. Tämä on erityisen tärkeää, kun otetaan huomioon Venäjän sotilasstrategian brutaalius ja välinpitämättömyys siviiliväestön kohtelusta. ATACMS-ohjukset tarjoavat Ukrainalle mahdollisuuden vastata Venäjän aggressioon tavalla, joka tekee selväksi, että laitonta hyökkäyssotaa ei suvaita ja että Ukrainalla on kyky puolustaa itseään ja iskeä takaisin.

Lisäksi ATACMS-ohjusten käyttö on merkittävä strateginen pelinmuuttaja, joka pakottaa Venäjän harkitsemaan uudelleen sotilastaktiikkaansa. Venäjän joukot joutuvat nyt varautumaan siihen, että heidän tärkeimpiin kohteisiinsa voidaan iskeä kaukaa ja tarkasti, mikä lisää painetta heidän jo ennestään venyneille resursseilleen. Tämä voi johtaa hätäisiin ja heikosti suunniteltuihin toimiin, jotka saattavat entisestään heikentää heidän sotilaallista tehokkuuttaan ja moraaliaan.

Samalla Kiinan tuki Venäjälle on saanut osakseen kritiikkiä, mikä on eristänyt maata kansainvälisesti ja heikentänyt sen imagoa globaalina toimijana. Kiinan rooli Venäjän tukemisessa on nähtävissä epäeettisenä ja vastuuttomana, mikä on saanut länsimaat ja muut kansainväliset toimijat suhtautumaan Kiinaan entistä epäluuloisemmin.

Kaiken kaikkiaan ATACMS-ohjusten saapuminen rintamalle on vahvistanut Ukrainan puolustuskykyä merkittävästi ja tarjonnut uusia mahdollisuuksia iskeä Venäjän sotilaallisia resursseja vastaan. Tämä kehitys korostaa sitä, kuinka tärkeää on jatkaa Ukrainan tukemista ja varmistaa, että heillä on käytössään kaikki tarvittavat välineet ja resurssit vastustaa Venäjän laitonta ja brutaalia hyökkäyssotaa. Ukrainan taistelu on paitsi oikeutettu myös välttämätön, ja länsimaiden on jatkettava sen tukemista kaikin mahdollisin keinoin.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/16 22:06:06