Etusivu > “Iltapalan arvoitus: miksi banaani nauraa kaapissa?” #komedia #huumori #iltapala #nauru

09.06.2024 06:00

"Iltapalan arvoitus: miksi banaani nauraa kaapissa?" #komedia #huumori #iltapala #nauru
Lukuaika: < 1 minuutti

Kuvittele tilanne: olet juuri päässyt kotiin pitkän päivän jälkeen, ja vatsasi kurnii. Päätät, että on aika iltapalalle. Avaat jääkaapin oven, ja siellä, keskellä vihanneshyllyä, istuu banaani. Mutta ei mikä tahansa banaani – tämä banaani nauraa. Kyllä, luit oikein. Se nauraa niin, että sen kuoret hytkyvät. Mikä ihme voisi olla näin huvittavaa?

Ensimmäinen ajatus on tietenkin, että olet nukahtanut sohvalle ja näet unta. Mutta ei, tämä on totta. Banaani nauraa. Aloitat pienen tutkinnan.

“Hei banaani, mikä on noin hauskaa?” kysyt hieman varovaisesti, koska viimeksi kun puhuin hedelmälle, se oli greippi, ja se ei ollut kovin keskustelutuulella. Mutta banaani ei ole moksiskaan. Se vastaa iloisesti: “Katso, mitä porkkana teki!”

Vilkaiset porkkanoihin, mutta ne näyttävät täysin viattomilta. Ehkä jopa hieman tylsistyneiltä. “Mitä porkkana teki?” kysyt epäuskoisena.

Banaani hytkyy yhä enemmän naurusta. “Se yritti hypätä salaattikulhoon mutta liukastui kurkkuun! Se oli kuin komediaelokuva, mutta ilman popcornia!”

Yrität pidätellä naurua, mutta banaanin tarttuva iloisuus saa sinutkin hihittelemään. “Mutta miksi olet yhä kaapissa?” kysyt.

“Odottelen vain, että joku tekee hedelmäsalaatin,” banaani vastaa. “Se on elämäni tarkoitus, olla osa jotain suurempaa ja maukkaampaa!”

Toivot banaanille hyvää illan jatkoa ja päätät itse siirtyä voileipien pariin. Mutta juuri kun aiot sulkea jääkaapin oven, kuulet äänen: “Hei, älä unohda minua!”

Vilkaiset takaisin, ja siellä on omena, joka näyttää hieman yksinäiseltä. “Etkö sinäkin naura?” kysyt.

Omena pyörittelee itseään ja sanoo: “Ei, minä olen vain pihlajanmarjojen ystävä. Ne ovat vähän kirpeitä, mutta hyviä tyyppejä.”

Suljet jääkaapin ja naurat itseksesi. Ehkä iltapalan arvoitus ei ollutkaan niin suuri mysteeri. Joskus hedelmätkin tarvitsevat vain vähän huumoria selvitäkseen päivästä. Ja ehkä, vain ehkä, meidän kaikkien pitäisi ottaa mallia banaanista ja löytää iloa arjen pienistä kommelluksista.

Ja näin, hyvä lukijani, päättyy tämä iltapalatarina. Muista, että seuraavan kerran kun avaat jääkaapin, saattaa siellä olla banaani, joka nauraa – ja ehkä sinäkin naurat mukana!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 13:02:13