Etusivu > “Salakuljetin yhden banaanin Suomeen – näin siinä kävi!” #komedia #nauru #tarinat

2024/06/09 06:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Olin juuri palannut eksoottiselta lomamatkalta, jossa vietin aikaa trooppisilla saarilla. Päätin, että haluan tuoda mukanani palan paratiisia, joten otin mukaani yhden banaanin. Kyllä, luit oikein – yhden banaanin. Ajattelin, että mikä voisi mennä pieleen? Sehän on vain hedelmä, eikö niin?

Lentokentällä banaani oli piilotettu tarkasti käsimatkatavaroideni syvimpään taskuun. Olin varma, että tämä trooppinen aarre pääsisi Suomeen ilman suurempia ongelmia. Kaikki sujui suunnitelmani mukaan, kunnes tulliviranomaiset alkoivat kiinnostua minusta ja laukustani. Yksi heistä, joka muistutti hieman tiukkaa opettajaa, kohotti kulmakarvaansa ja kysyi: “Onko teillä jotain ilmoitettavaa?”

Olin jo aikeissa vastata kieltävästi, kun yhtäkkiä muistin banaanin. Paniikissa päädyin sanomaan: “Ei, ei mitään ilmoitettavaa… paitsi ehkä yksi banaani.” Virkailija kohotti toista kulmakarvaansa ja pyysi minua avaamaan laukkuni.

Niinpä minä avasin laukkuni ja kaivoin esiin sen yksinäisen banaanin. Tullivirkailija katsoi banaania, sitten minua ja jälleen banaania. Hetken hiljaisuuden jälkeen hän purskahti nauruun. “Tämä on ensimmäinen kerta, kun joku yrittää salakuljettaa banaanin Suomeen,” hän sanoi. “Yleensä me täällä takavarikoimme kaikenlaista muuta… mutta banaani? Kuka nyt banaania salakuljettaisi? Oletko kenties banaanigangsteri?”

Kaivoin muististani kaikki banaanivitsit, joita tiesin. “Tiedätkö, miksi banaanit eivät koskaan saa aurinkoa? Koska he kuorivat itsensä!” Virkailija jatkoi nauruaan ja heilutti kättään. “No, menehän nyt, ennen kuin keksit lisää banaanivitsejä.”

Niinpä minä, banaani kourassa ja virne kasvoillani, kävelin tullin läpi. Banaani pääsi Suomeen ja päätyi myöhemmin aamiaislautaselleni. Mutta siitä lähtien olen ollut tunnettu ystävieni keskuudessa banaanisalakuljettajana. Ja aina, kun joku kysyy minulta, mitä opin tästä kokemuksesta, vastaan: “Jos haluat tuoda banaanin Suomeen, varmista, että sinulla on hyvä vitsi valmiina. Se voi pelastaa päivän!”

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:19:19