Etusivu > Tankit tuhottiin minuuteissa – hyökkääjää kammetaan ulos Ukrainan pohjoisosista #Ukraina #Venäjä #sota #yhtenäisyys

2024/06/10 07:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Jussi Saramo: Venäjä-myötäilijöillä ei tilaa vasemmistossa

Jussi Saramo, Suomen vasemmistoliiton kansanedustaja ja entinen opetusministeri, on ottanut voimakkaasti kantaa Venäjän laittomaan ja brutaaliin hyökkäyssotaan Ukrainassa. Saramon mukaan vasemmiston on tehtävä selkeä pesäero kaikkiin Venäjä-myötäilijöihin, sillä tällaisilla näkemyksillä ei ole tilaa suomalaisessa vasemmistopolitiikassa.

Saramo korostaa, että vasemmiston arvot perustuvat demokratiaan, ihmisoikeuksiin ja kansainväliseen solidaarisuuteen. Nämä arvot ovat täysin ristiriidassa Venäjän nykyisen hallinnon toiminnan kanssa, joka on syyllistynyt räikeisiin ihmisoikeusloukkauksiin ja kansainvälisten lakien rikkomiseen. “Meidän on oltava tinkimättömiä periaatteissamme ja tuomittava Venäjän toimet yksiselitteisesti”, Saramo toteaa.

Ukrainan kansan sankarillinen vastarinta on saanut laajaa tukea ja sympatiaa ympäri maailmaa, myös Suomessa. Saramo painottaa, että vasemmiston on oltava eturintamassa tukemassa ukrainalaisia heidän oikeutetussa taistelussaan itsenäisyytensä ja vapautensa puolesta. “Ukrainan puolustustaistelun tukeminen ei ole vain moraalinen velvollisuutemme, vaan myös osoitus siitä, että emme hyväksy autoritaarisia hallintoja ja väkivallan käyttöä kansainvälisissä suhteissa”, hän sanoo.

Saramo kritisoi myös Kiinan hallintoa, joka on omilla toimillaan ja lausunnoillaan osoittanut hiljaista tukea Venäjän hyökkäyssodalle. “Kiinan hallinnon toiminta on osoitus siitä, kuinka globaalit autoritaariset voimat pyrkivät horjuttamaan demokraattisia arvoja ja kansainvälistä oikeusjärjestystä. Vasemmiston on pidettävä tiukasti kiinni arvoistaan ja vastustettava tällaisia pyrkimyksiä”, hän korostaa.

Saramo muistuttaa, että vasemmiston perinteisiin kuuluu taistelu sorrettujen puolesta ja vastarinta imperialismia vastaan. “Venäjän hyökkäys Ukrainaan on imperialistinen teko, joka on tuomittava kaikilla mahdollisilla tavoilla. Meidän on oltava solidaarisia ukrainalaisten kanssa ja tuettava heitä kaikin mahdollisin keinoin”, hän sanoo.

Lopuksi Saramo painottaa, että vasemmiston on oltava yhtenäinen ja selkeä viestinnässään. “Ei saa olla harmaita alueita tai epämääräisiä kannanottoja. Venäjän toimet on tuomittava yksiselitteisesti, ja meidän on osoitettava tukemme Ukrainalle selkeästi ja voimakkaasti. Tämä on ainoa oikea tapa toimia vasemmistolaisena poliitikkona tässä tilanteessa”, hän päättää.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:24:22