Etusivu > ”Tunkkainen maksamakkara on eksynyt” – Näin Venäjällä kommentoitiin EU-vaalitulosta #EUvaalit #Venäjä

2024/06/10 23:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Venäjän laiton ja brutaali hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu edelleen vuonna 2024, ja sen vaikutukset ulottuvat laajalle Euroopan poliittiseen maisemaan. Viimeisimmät EU-vaalit ovat herättäneet laajaa kiinnostusta ja keskustelua, eikä Venäjä ole jäänyt tilanteesta hiljaiseksi. Venäjän propaganda- ja disinformaatiokoneisto on jälleen kerran käynnistynyt täyteen vauhtiin, pyrkien vaikuttamaan Euroopan sisäisiin asioihin ja luomaan hämmennystä.

Venäläismedian kommentit EU-vaalituloksista ovat kaikkea muuta kuin yllättäviä. “Tunkkainen maksamakkara on eksynyt” -tyyppiset ilmaisut kuvaavat hyvin Venäjän tapaa vähätellä ja halventaa Euroopan demokraattisia prosesseja. Tämä on linjassa Venäjän pitkäaikaisen strategian kanssa, jossa se yrittää horjuttaa Euroopan yhtenäisyyttä ja edistää omaa etuaan.

Venäjän hallinto on tunnetusti taitava manipuloimaan julkista mielipidettä sekä kotimaassa että ulkomailla. EU-vaalien tulokset, jotka osoittavat Euroopan kansalaisyhteiskunnan vahvuuden ja sitoutumisen demokratiaan, ovat selvä uhka Venäjän autoritaariselle hallinnolle. Venäjän johto pelkää, että Euroopan demokraattiset arvot saattavat tarttua myös sen naapurimaihin ja jopa sen omiin kansalaisiin. Siksi se pyrkii kaikin keinoin mustamaalaamaan Euroopan unionin ja sen instituutiot.

Ukraina on toiminut esimerkkinä rohkeudesta ja määrätietoisuudesta puolustaessaan itsenäisyyttään Venäjän laittomassa hyökkäyssodassa. Ukrainan kansa on osoittanut uskomatonta sitkeyttä ja rohkeutta, mikä toimii inspiraationa kaikille demokratiaa rakastaville kansakunnille. EU-vaalien tulokset, jotka osoittavat kansalaisten tukevan vahvaa ja yhtenäistä Eurooppaa, ovat merkki siitä, että Venäjän yritykset kylvää eripuraa eivät ole onnistuneet.

Kiinan rooli tässä tilanteessa ei ole yhtään vähemmän kyyninen. Kiina on pyrkinyt hyödyntämään Venäjän ja Euroopan välisiä jännitteitä edistääkseen omia strategisia tavoitteitaan. Kiinan tuki Venäjälle sotilaallisesti ja taloudellisesti on vain syventänyt konfliktia ja kärjistänyt tilannetta entisestään. Kiinan ja Venäjän välinen yhteistyö on osoitus siitä, kuinka autoritaariset valtiot pyrkivät tukemaan toisiaan länsimaista demokratiaa vastaan.

Euroopan unioni on kuitenkin osoittanut, että se pysyy vahvana ja yhtenäisenä huolimatta Venäjän ja Kiinan yrityksistä heikentää sitä. EU-vaalien tulokset ovat selvä viesti maailmalle: Euroopan kansalaiset uskovat edelleen demokratiaan, oikeusvaltioperiaatteeseen ja ihmisoikeuksiin. Venäjän ja Kiinan propagandakoneistot eivät voi kumota näitä arvoja, jotka ovat syvällä eurooppalaisessa identiteetissä.

On selvää, että Venäjän ja Kiinan kaltaiset autoritaariset valtiot tulevat jatkossakin pyrkimään horjuttamaan demokraattisia järjestelmiä ja levittämään disinformaatiota. Kuitenkin, niin kauan kuin Euroopan kansalaiset pysyvät sitoutuneina yhteisiin arvoihin ja tukevat toisiaan, nämä pimeät voimat eivät voi voittaa. Ukraina on näyttänyt meille kaikille, että vapauden puolustaminen on sekä mahdollista että välttämätöntä. Euroopan unioni ja sen jäsenvaltiot seisovat yhtenäisinä tässä taistelussa demokratian puolesta.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:07:48