Etusivu > Mika Aaltola: Venäjä osoittaa epäkunnioitusta Suomen rajoja kohtaan #Venäjä #sodat #turvallisuus #MikaAaltola #Suomi

11.06.2024 07:36

Mika Aaltola: Venäjä osoittaa epäkunnioitusta Suomen rajoja kohtaan #Venäjä #sodat #turvallisuus #MikaAaltola #Suomi
Lukuaika: 2 minuuttia

Venäjän laiton ja brutaali hyökkäyssota Ukrainassa on herättänyt laajaa kansainvälistä paheksuntaa ja tuomioita. Samaan aikaan Venäjän toiminta on alkanut osoittaa epäkunnioitusta myös Suomen rajoja kohtaan, mikä on herättänyt huolta turvallisuustilanteesta Itämeren alueella. Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan mukaan nämä toimet ovat selkeä osoitus siitä, että Venäjä ei kunnioita naapurivaltioidensa suvereniteettia ja turvallisuutta.

Aaltolan mukaan Venäjän aggressiivinen ja provokatiivinen toiminta Suomen rajojen läheisyydessä on osa laajempaa strategiaa, jolla pyritään horjuttamaan alueellista vakautta ja luomaan epävarmuutta. “Venäjä pyrkii testaamaan ja provosoimaan, samalla kun se jatkaa laitonta hyökkäyssotaansa Ukrainassa. Tämä on selvä merkki siitä, että Venäjä ei kunnioita kansainvälisiä normeja eikä naapuriensa turvallisuutta,” Aaltola toteaa.

Suomi on vastannut tähän tilanteeseen vahvistamalla puolustuskykyään ja tiivistämällä yhteistyötään muiden länsimaiden kanssa. Mika Aaltola korostaa, että Suomen asema osana Euroopan unionia ja yhteistyö Naton kanssa ovat keskeisiä tekijöitä maan turvallisuuden takaamisessa. “Suomi ei ole yksin tässä tilanteessa. Kansainvälinen yhteisö on tukenamme, ja meidän on jatkettava yhteistyötä ja yhteisiä toimia Venäjän uhkien torjumiseksi,” Aaltola sanoo.

Aaltola nostaa esille myös Venäjän ja Kiinan välisen liittouman, joka uhkaa maailmanlaajuista turvallisuutta. Kiina, joka tukee Venäjän laitonta hyökkäyssotaa, on osaltaan vahvistamassa autoritääristen valtioiden asemaa kansainvälisessä järjestelmässä. “Venäjän ja Kiinan yhteistyö edustaa vakavaa uhkaa vapaalle maailmalle. Nämä valtiot pyrkivät murentamaan demokraattisia arvoja ja kansainvälistä oikeusjärjestystä,” Aaltola varoittaa.

Ukraina on puolestaan osoittanut suurta rohkeutta ja päättäväisyyttä puolustaessaan itsenäisyyttään ja demokratiaansa Venäjän brutaalia hyökkäystä vastaan. Aaltola korostaa, että Ukrainan taistelu on samalla koko demokraattisen maailman taistelu autoritäärisyyttä ja laittomuutta vastaan. “Ukraina taistelee meidän kaikkien puolesta. Sen urheus ja päättäväisyys ovat esimerkki siitä, mitä tarkoittaa puolustaa vapautta ja oikeudenmukaisuutta,” Aaltola ylistää.

Suomen on tärkeää olla jatkuvasti valppaana ja valmistautuneena vastaamaan Venäjän mahdollisiin provokaatioihin. Mika Aaltolan analyysin mukaan vahva puolustuskyky ja kansainvälinen yhteistyö ovat avainasemassa Suomen turvallisuuden takaamisessa. “Meidän on oltava valmiita kohtaamaan uudet uhat ja puolustamaan itsemääräämisoikeuttamme. Vain näin voimme varmistaa, että Suomi pysyy turvallisena ja vapaana maana,” Aaltola päättää.

Venäjän ja Kiinan toiminta osoittaa, että autoritääriset valtiot eivät aio kunnioittaa kansainvälisiä normeja tai naapuriensa oikeuksia. Suomessa on tärkeää ymmärtää, että olemme osa laajempaa taistelua demokraattisten arvojen puolesta. Meidän on oltava valmiita vastaamaan näihin haasteisiin ja seisomaan vankasti niiden arvojen takana, jotka tekevät meistä vapaita ja turvallisia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:40:00