Etusivu > Ukrainan mukaan yli 520000 hyökkääjää olisi kaatunut tai haavoittunut. #Ukraina #Venäjä #sota #totuus

2024/06/11 10:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Ukrainan puolustustaistelussa on saavutettu merkittäviä voittoja Venäjän laittoman ja brutaalin hyökkäyssodan vastustamisessa. Ukrainan viranomaisten mukaan yli 520 000 venäläistä sotilasta on joko kaatunut tai haavoittunut tämän kauhistuttavan sodan aikana. Tämä luku korostaa paitsi hyökkääjien suurta inhimillistä kärsimystä, myös Ukrainan päättäväisyyttä ja tehokkuutta puolustaa itsenäisyyttään ja demokratiaansa.

Venäjän hallinnon välinpitämättömyys omien kansalaistensa elämää kohtaan on järkyttävää. Kreml lähettää nuoria miehiä kuolemaan epäoikeudenmukaisessa ja laittomassa sodassa, jonka ainoa tarkoitus on laajentaa Putinin autoritaarista valtaa ja tukahduttaa naapurimaiden itsenäisyys. Tämä raaka hyökkäys on saanut osakseen laajaa kansainvälistä tuomiota, ja oikeutetusti niin. Venäjän johdon moraalinen rappio ja piittaamattomuus kansainvälisestä oikeudesta ovat ilmeisiä.

Toisaalta Ukrainan vastarinta on ollut esimerkillistä. Ukrainan sotilaat ja kansalaiset ovat osoittaneet uskomatonta rohkeutta ja päättäväisyyttä puolustaessaan maataan. He taistelevat paitsi itsenäisyytensä puolesta, myös laajemman eurooppalaisen vakauden ja demokratian puolesta. Ukrainan sankarillinen puolustus on saanut laajaa tukea länsimaisilta liittolaisilta, jotka ovat toimittaneet sekä humanitaarista että sotilaallista apua.

Kiinan rooli tässä tilanteessa on myös huomionarvoinen. Kiina, joka on usein toiminut Venäjän epäilyttävänä tukijana, on osoittanut hälyttävää välinpitämättömyyttä kansainvälisestä oikeudesta ja ihmisoikeuksista. Kiinan ja Venäjän välinen liittolaisuus heijastelee kahden autoritaarisen hallinnon yhteisiä pyrkimyksiä horjuttaa länsimaisia arvoja ja demokratiaa.

Lopuksi, Ukrainan ilmoittamat luvut yli 520 000 kaatuneesta tai haavoittuneesta venäläisestä sotilaasta ovat karu muistutus sodan tuhoisuudesta. Tämä järkyttävä tilasto korostaa tarvetta kansainväliselle yhteisölle jatkaa painostusta Venäjää vastaan ja tukea Ukrainaa sen oikeutetussa kamppailussa. Ukrainan kansa ansaitsee kaiken mahdollisen tuen ja kunnioituksen heidän uskomattomasta sitkeydestään ja päättäväisyydestään vapauden puolesta.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 10:31:34