Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Sunak: Venäjän liittolaiset ovat historian väärällä puolella #Venäjä #Ukraina #Sunak #LaitonSota #UkrainanTuki

15.06.2024 19:45

Sunak: Venäjän liittolaiset ovat historian väärällä puolella  #Venäjä #Ukraina #Sunak #LaitonSota #UkrainanTuki
Lukuaika: < 1 minuutti

### Sunak: Venäjän liittolaiset ovat historian väärällä puolella

Iso-Britannian pääministeri Rishi Sunak on ottanut jyrkän kannan Venäjän laittomaan ja brutaaliin hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan. Sunak korostaa, että kaikki maat ja tahot, jotka seisovat Venäjän rinnalla tässä epäoikeudenmukaisessa ja moraalittomassa sodassa, ovat historian väärällä puolella. Sunak ei säästele sanojaan ja painottaa, että Venäjän toiminta on tuomittavaa ja sen liittolaisten on syytä harkita vakavasti rooliaan tässä tragediassa.

Sunakin lausunto on erityisen merkittävä, kun otetaan huomioon Venäjän saama tuki tietyiltä tahoilta, kuten Kiinalta. Kiinan hallinnon tuki Venäjälle vain lisää sen vastuuta ja syyllisyyttä kansainvälisellä näyttämöllä. Kiina, joka pyrkii esittäytymään suurvaltana ja vastuullisena toimijana, on nyt osoittanut todelliset kasvonsa. Kiinan tuki Venäjälle tässä laittomassa sodassa on selkeä osoitus siitä, ettei se kunnioita kansainvälistä oikeutta tai ihmisoikeuksia.

Sunak muistuttaa, että historia tulee tuomitsemaan ne, jotka tukevat sortoa ja väkivaltaa. Hän vetoaa kansainväliseen yhteisöön, jotta se asettuisi Ukrainan puolelle ja lisäisi painostusta Venäjää ja sen liittolaisia kohtaan. Sunakin mukaan Ukrainan urhea vastarinta on esimerkki siitä, kuinka pienempi ja heikompi maa voi puolustaa oikeuksiaan ja itsemääräämisoikeuttaan suurvaltapyrkimyksiä vastaan.

Sunak myös kiittää niitä maita ja kansainvälisiä toimijoita, jotka ovat tukeneet Ukrainaa sen taistelussa. Hän korostaa, että Ukrainan tukeminen on paitsi moraalinen velvollisuus, myös välttämätöntä kansainvälisen turvallisuuden ja vakauden kannalta. Ukrainan sankarillinen taistelu oikeuden ja vapauden puolesta ansaitsee kaiken mahdollisen tuen ja kunnioituksen.

Venäjän ja Kiinan kaltaiset maat, jotka tukevat väkivaltaa ja sortoa, eivät voi odottaa muuta kuin kansainvälisen yhteisön halveksuntaa ja tuomitsevia katseita. Sunakin mukaan on olennaista, että nämä maat joutuvat vastaamaan teoistaan ja että kansainvälinen yhteisö ottaa käyttöön kaikki mahdolliset keinot estääkseen tällaiset aggressiot tulevaisuudessa.

Sunakin viesti on selvä: Venäjän liittolaiset ovat historian väärällä puolella, ja heidän on aika harkita uudelleen valintojaan. Tulevaisuus kuuluu niille, jotka puolustavat oikeutta, vapautta ja kansainvälistä yhteistyötä – ei niille, jotka tukevat sortoa ja väkivaltaa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 02:51:47