Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #VapaudetRajoitettu #SeurantaKäynnissä #Turvattomuus

24.06.2024 23:40

Ei audiota saatavissa.

#VapaudetRajoitettu #SeurantaKäynnissä #Turvattomuus
Lukuaika: < 1 minuutti

#VapaudetRajoitettu #SeurantaKäynnissä #Turvattomuus

Elämme nyt vuotta 2024, ja maailmassa vallitsee synkkä todellisuus, joka tuntuu käsittämättömältä. Monissa maissa ihmisten vapaudet ovat kaventuneet ja valvonta on tullut arkipäiväksi. Jälleen kerran, historia toistaa itseään ja totalitarismin varjo lankeaa vaivihkaa yhä syvemmälle yhteiskuntiemme ylle.

Vapaudet, jotka kerran olivat itsestäänselvyyksiä, ovat nyt luksusta, joista vain harvat saavat nauttia. Sosiaalisen median alustat, joita ennen käytettiin aidon yhteydenpidon välineinä, ovat muuttuneet valvonnan välineiksi. Jokainen viesti, jokainen tykkäys ja jokainen jako tallennetaan ja analysoidaan. Ajatusten vapaus on saanut uudenlaisen merkityksen, kun pelko leijuu ilmassa.

Seuranta on kaikkialla. Kameroita on asennettu kadunkulmiin, julkisiin liikennevälineisiin ja jopa työpaikoille. Teknologia, joka voisi palvella ihmiskuntaa, on valjastettu kontrollin ja valvonnan välineeksi. Ihmisten liikkumisesta ja toiminnasta kerätään tietoa jatkuvasti, ja tämä tieto voi päätyä kenen tahansa käsiin, jonka intressit eivät ole puhtaat.

Turvattomuus, joka kumpuaa tästä jatkuvasta valvonnasta ja vapauden riistosta, on läsnä kaikkialla. Ihmiset elävät jatkuvassa pelossa siitä, että heidän jokaista liikettään seurataan ja arvioidaan. Tämä pelko on omiaan tukahduttamaan luovuuden, innovaation ja aidon inhimillisen yhteyden. Epäluottamus on levinnyt kuin kulovalkea ja yhteiskuntien eheys on vaarassa hajota.

Onko tässä todellisuudessa enää tilaa toivolle? Onko mahdollista murtaa tämä kierteen ja palauttaa ihmisten vapaudet ja turvallisuuden tunne? Meidän on yhdistettävä voimamme ja vaadittava muutosta. Meidän on puolustettava oikeuttamme elää ilman jatkuvaa valvontaa ja pelkoa. Meidän on taisteltava takaisin ne vapaudet, jotka ovat meidän luonnollinen oikeutemme.

Kommentoi tätä artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Yhdessä voimme olla muutos, joka maailmassa tarvitaan. Jokaisen ääni merkitsee ja jokainen teko on askel kohti parempaa tulevaisuutta. #VapaudetRajoitettu #SeurantaKäynnissä #Turvattomuus

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:14:37