Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Orbánin saattue joutui liikenneonnettomuuteen Saksassa: yksi kuollut. #Liikenneonnettomuus #Uutiset #Saksa

25.06.2024 12:38

Ei audiota saatavissa.

Orbánin saattue joutui liikenneonnettomuuteen Saksassa: yksi kuollut. #Liikenneonnettomuus #Uutiset #Saksa
Lukuaika: < 1 minuutti

## Unkarin pääministerin Viktor Orbánin saattue joutui onnettomuuteen Saksassa

Unkarin hallituksen päämies Viktor Orbán oli matkalla lentokentälle Stuttgartissa, jossa hän oli edellisenä päivänä seurannut Unkarin maajoukkueen ottelua Skotlantia vastaan Euro 2024 -turnauksessa. Onnettomuuden seurauksena yksi poliisi menehtyi ja toinen sai vakavia vammoja. Tapahtumasta raportoi saksalainen Bild-lehti.

Bildin mukaan 69-vuotias nainen ajoi BMW:llä risteykseen, kun Unkarin pääministerin saattue oli ylittämässä sitä. Naisten auto törmäsi Orbánin saattueen moottoripyöräpoliisiin, jonka voimakas isku heitti toisen poliisiauton päälle. Törmäyksessä poliisi menehtyi ja hänen kollegansa loukkaantui vakavasti.

Viktor Orbán oli Saksassa seuraamassa jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuja. Hän todisti Unkarin voittoa Skotlantia vastaan Mercedes-Benz-areenalla Stuttgartissa edellisenä iltana. Orbán oli palaamassa Budapestiin noin puolenpäivän aikaan. Onnettomuus tapahtui noin kahdeksan kilometriä ennen saapumista lentokentälle.

### Orbán ja hänen suhtautumisensa Ukrainan sotaan

Kesäkuun alussa Orbán kutsui “humalaisiksi” niitä “sotamyönteisiä aktivisteja”, jotka uskovat Venäjän voittamisen olevan mahdollista. Lisäksi unkarilainen poliitikko totesi, että hän ja Yhdysvaltain hallinto muodostavat “transatlanttisen rauhankoalition, joka voi lopettaa taistelut Ukrainassa”.

Euroopan parlamentin vaalien alla, jotka pidettiin tässä kuussa, Unkarin pääministeri totesi, että hän pitää EU:n äänestystä kansanäänestyksenä siitä, haluavatko eurooppalaiset sotaa. Orbán ilmaisi, että “rauhanpuolue” voittaa, mikä pakottaisi Ukrainan jäädyttämään taistelutoimensa rintamalinjalla ja aloittamaan neuvottelut. Näin Orbán tukee miehitettyjen Ukrainan alueiden liittämistä Venäjään.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:26:08